SonGoku837 Centipat Katılım 28 Mayıs 2024 Mesajlar 72 Çözümler 1 Daha fazla Cinsiyet Erkek 24 Mayıs 2025 #1 SSD veya HDD modeli crucial p3 plus 500gb Sistem: Anakart: ASRock B450M-HDV R4.0 İşlemci: Ryzen 5 5500 SSD: Crucial P3 500GB NVMe Windows: 11 Pro 64-bit Sorun: Bilgisayarı alalı 7 ay oldu, o zamana kadar sıkıntısız kullanıyordum. Son birkaç gündür: Bilgisayar açılışı ve genel tepki süresi bariz şekilde yavaşladı. Görev Yöneticisi'nde disk "HDD" olarak gözüküyor (önceden "SSD" yazıyordu). CrystalDiskMark testinde değerler çok düşmüş. Crucial Storage Executive programı SSD’yi tanımıyor ("No drives found" diyor). Aygıt Yöneticisi > IDE ATA/ATAPI denetleyicilerinde sarı ünlem var. Sürücüyü güncellemeye çalışınca “Windows bu sürücüyü yüklerken bir hata ile karşılaştı” diyor. Yaptıklarım: BIOS ayarlarını sıfırladım. Temiz format attım. En güncel AMD Chipset sürücülerini yükledim. Aygıtı kaldırıp yeniden başlattım. SSD firmware kontrolü yapmaya çalıştım ama disk görünmediği için işlem yapamıyorum. Dosya Ekleri Ekran görüntüsü 2025-05-24 122324.png 460,2 KB · Görüntüleme: 14 Ekran görüntüsü 2025-05-24 125743.png 3,3 KB · Görüntüleme: 12
Sistem: Anakart: ASRock B450M-HDV R4.0 İşlemci: Ryzen 5 5500 SSD: Crucial P3 500GB NVMe Windows: 11 Pro 64-bit Sorun: Bilgisayarı alalı 7 ay oldu, o zamana kadar sıkıntısız kullanıyordum. Son birkaç gündür: Bilgisayar açılışı ve genel tepki süresi bariz şekilde yavaşladı. Görev Yöneticisi'nde disk "HDD" olarak gözüküyor (önceden "SSD" yazıyordu). CrystalDiskMark testinde değerler çok düşmüş. Crucial Storage Executive programı SSD’yi tanımıyor ("No drives found" diyor). Aygıt Yöneticisi > IDE ATA/ATAPI denetleyicilerinde sarı ünlem var. Sürücüyü güncellemeye çalışınca “Windows bu sürücüyü yüklerken bir hata ile karşılaştı” diyor. Yaptıklarım: BIOS ayarlarını sıfırladım. Temiz format attım. En güncel AMD Chipset sürücülerini yükledim. Aygıtı kaldırıp yeniden başlattım. SSD firmware kontrolü yapmaya çalıştım ama disk görünmediği için işlem yapamıyorum.