B450M K 2 anakartta başka M.2 SSD Soketi var mı?

SefaCS

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Nvidia GeFoce RTX 4060Ti
16 GB
Razer Basilisk V3 X Hyperspeed
Merhaba. ASUS Prime B450M K II anakart kullanıyorum. 500 GB SSD takılı fakat artık yetmemeye başladı. Anakartımda başka bir M.2 portu var mıdır? Ya da eski tip bir SSD alıp kabloyla mı anakarta bağlamam lazımdır?

Merhaba. ASUS Prime B450M K II anakart kullanıyorum. 500 GB SSD takılı fakat artık yetmemeye başladı. Anakartımda başka bir M.2 portu var mıdır? Ya da eski tip bir SSD alıp kabloyla mı anakarta bağlamam lazımdır?

Başka bir M.2 yuvası yok.
SATA SSD mantıksız olur.
Onun yerine bir tane M.2 SSD alın bir de bu dönüştürücüden alıp sisteme takın.

Başka bir M.2 yuvası yok.
SATA SSD mantıksız olur.
Onun yerine bir tane M.2 SSD alın bir de bu dönüştürücüden alıp sisteme takın.

Cevabınız için teşekkür ederim. Avantaj kazandıracağının farkındayım fakat bir dezavantajı olur mu arıza tarzında ?

Cevabınız için teşekkür ederim. Avantaj kazandıracağının farkındayım fakat bir dezavantajı olur mu arıza tarzında?

Hiçbir sorun olmaz.

X1 slotu PCI-e 2.0 hızla çalışıyor, bu da Max 500 MB hız demek, SATA'dan 600 MB'a yakın hız alabilir, bizde biliyoruz dönüştürücü önermeyi, önce araştırmak lazım sonra ifade bırakmak lazım.

@zeki1981

Emin ol araştırmama gerek yok.
SATA'dan 550 MB civarı alabilir ama bu hızı sağlayacak kaliteli SATA SSD ile benim önerdiğim sistemin fiyatları neredeyse yarı yarıya.
Bunları da araştırmak lazım.

Son düzenleme:
Hiçbir sorun olmaz.

Emin ol araştırmama gerek yok.
SATA'dan 550 MB civarı alabilir ama bu hızı sağlayacak SATA SSD ile benim önerdiğim sistemin fiyatları neredeyse yarı yarıya.
Bunları da araştırmak lazım.

Ne olduğu belli olmayan bir dönüştürücüyle M.2 kullanmasını tavsiye ediyorsunuz, üstelik SATA'dan daha düşük hız alacak, yarı fiyatı olduğunu söylüyorsunuz, benim piyasadan hiç haberim yok zaten, bir de bunu savunuyorsunuz. Anladım.

Cevabınız için teşekkür ederim. Avantaj kazandıracağının farkındayım fakat bir dezavantajı olur mu arıza tarzında?

Siz dönüştürücü ile M.2'yi alın kullanın, neden 350 MB hız alıyorum diye konu açtığınızda ben size izah ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı