Çözüldü B450M K anakart ekran kartını görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hamzaqwe

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar arkadaşlar anakartım ekran kartlarını okumuyor. Kendi ekran kartımı başka bir sistemde denedim çalışıyor ama kendi sistemimde 2 farklı ekran kartı denedim anakart algılamıyor ve uyarı ışığı yakıyor. Yardımcı olabilecek var mı?

Anakartım B450M K

Son düzenleme:
Çözüm
RX580 Dual 8 GB ve GTX1650 denedik.
CMOS nedir ve ikisini dışarıdan nasıl sıfırlayabilirim?

CMOS'u temizlemek için anakart üzerindeki clrtc yazan bölümde 2 tane pin olacak, metal bir cisim ile pinlere temas ettirin. Temas ettirirken anakarta güç gitmesin, PSU kapalı olsun. Temas ettirdikten sonra RAM'leri çıkarın ve tekini farklı bir slota takın. Sonra ekran kartını takıp sistemi başlatın. Eğer işe yaramazsa RAM'leri çıkarıp bir daha takın. Bunlar işe yaramazsa mecbur servise göndereceksiniz.
Hangi ekran kartlarını denediniz? CMOS ile BIOS sıfırladınız mı?

RX580 Dual 8 GB ve GTX1650 denedik.
CMOS nedir ve ikisini dışarıdan nasıl sıfırlayabilirim?

CMOS'u temizlemek için anakart üzerindeki clrtc yazan bölümde 2 tane pin olacak, metal bir cisim ile pinlere temas ettirin. Temas ettirirken anakarta güç gitmesin, PSU kapalı olsun. Temas ettirdikten sonra RAM'leri çıkarın ve tekini farklı bir slota takın. Sonra ekran kartını takıp sistemi başlatın. Eğer işe yaramazsa RAM'leri çıkarıp bir daha takın. Bunlar işe yaramazsa mecbur servise göndereceksiniz.

Çözüm

Bunu yaparken direkt güç kablosunu çıkartıp yapabilir miyim? Kusura bakmayın bu konuları iyi bildiğim söylenemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…