B450M-K anakartta Secure Boot açılmıyor

KeremAdil

Kilopat
RAM
16
SSD veya HDD modeli
Sandisk
Ekran kartı
Nvidia RTX 2070
Anakart
Asus Prime B-450 MK
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600
Öncelikle merhaba. ASUS Prime B450M-K anakartım var ve Windows 11'e yükseltmek istiyorum. TPM 2.0'ı da açtım. PC sistem durumu denetimi kısmından Windows 11 için uyum testi yaptım ve bana güvenli önyüklemeyi açmamı istedi. "msinfo32" yazıp girdiğimde "güvenli önyükleme durumu - desteklenmiyor" diye gözüküyor. Ancak anakartımın özelliklerine baktığımda Secure Boot'u desteklediğini görüyorum çoğu yerde. Hatam varsa affola BIOS'tan çok ayar denedim ne yaptıysam olmadı. Yardımcı olabilirseniz çok minnettar olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:

“Mbr2GPT /validate” yazdığım zaman “disk layout validation failed for disk 0” hatası alıyorum. Ne yapmam lazım?

(Düzenleme: Disk 1 miş benim Windows'un kurulu olduğu sürücü ama onda da aynı hatayı veriyor)

“Mbr2GPT /validate” yazdığım zaman “disk layout validation failed for disk 0” hatası alıyorum. Ne yapmam lazım?

(Düzenleme: Disk 1 miş benim Windows'un kurulu olduğu sürücü ama onda da aynı hatayı veriyor)

Dün gece bayağı bir uğraştım ve ancak EaseUS Partition Master ile Windows'umun kurulu olduğu sürücüyü GPT'ye çevirebildim ama hala CSM'yi kapattığımda ne sürücülerimi ne de flash belleğimi görebiliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_2574.jpeg
    IMG_2574.jpeg
    131,6 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:

Dün gece bayağı bir uğraştım ve ancak EaseUS Partition Master ile Windows'umun kurulu olduğu sürücüyü GPT'ye çevirebildim ama hala CSM'yi kapattığımda ne sürücülerimi ne de flash belleğimi görebiliyorum.

USB'ye sıfır GPT modunda kurulum kalıbını yazdırın. Sonrasında BIOS'u sıfırlayıp temiz kurulum yapın. En sağlıklısı böyle olacak. Açılışta f8 ile boot menu den usb nin başında uefi yazacak şekilde seçin.
Edit: Varsayılanda da tpm ve secure boot açık gelmiyormuş :(

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı