B450M-K anakartta Secure Boot açılmıyor

KeremAdil

Kilopat
RAM
16
SSD veya HDD modeli
Sandisk
Ekran kartı
Nvidia RTX 2070
Anakart
Asus Prime B-450 MK
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600
Öncelikle merhaba. ASUS Prime B450M-K anakartım var ve Windows 11'e yükseltmek istiyorum. TPM 2.0'ı da açtım. PC sistem durumu denetimi kısmından Windows 11 için uyum testi yaptım ve bana güvenli önyüklemeyi açmamı istedi. "msinfo32" yazıp girdiğimde "güvenli önyükleme durumu - desteklenmiyor" diye gözüküyor. Ancak anakartımın özelliklerine baktığımda Secure Boot'u desteklediğini görüyorum çoğu yerde. Hatam varsa affola BIOS'tan çok ayar denedim ne yaptıysam olmadı. Yardımcı olabilirseniz çok minnettar olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. ASUS Prime B450M-K anakartım var ve Windows 11'e yükseltmek istiyorum. TPM 2.0'ı da açtım. PC sistem durumu denetimi kısmından Windows 11 için uyum testi yaptım ve bana güvenli önyüklemeyi açmamı istedi. "msinfo32" yazıp girdiğimde "güvenli önyükleme durumu - desteklenmiyor" diye gözüküyor. Ancak anakartımın özelliklerine baktığımda Secure Boot'u desteklediğini görüyorum çoğu yerde. Hatam varsa affola BIOS'tan çok ayar denedim ne yaptıysam olmadı. Yardımcı olabilirseniz çok minnettar olurum.

BIOS'ta Secure Boot yazıyor ancak üstüne gelinmiyor mu?

BIOS ta secure boot kısmı gözükmüyor mu?

CSM'yi kapattığım zaman sürücülerim boot sekmesinde gözükmüyor ve Windows'u açamıyorum.

Windows UEFI kurulmadığı için. Secure Boot'u açabilmen için Windows'un da UEFI kurulmuş olması lazım zaten.

Boot sekmesinde olması lazım Secure Boot ayarının. O ayarı Windows UEFI mode olarak ayarlayın.
Secure Boot mode u standard.

Windows UEFI kurulmadığı için. Secure Boot'u açabilmen için Windows'un da UEFI kurulmuş olması lazım zaten.

Peki ne yapmam lazım şu anda? Windows 10'u UEFI olarak tekrar mı kurmam lazım? Ekte BIOS ekranımın fotoğraflarımı koyuyorum. “os type” yazan kısımda “other os” yazıyor ve onu “windows UEFI mode” yaparsam da bir şey değişmiyor.

Dosya Ekleri

• IMG_2571.jpeg
    IMG_2571.jpeg
    211,1 KB · Görüntüleme: 156
  • IMG_2572.jpeg
    IMG_2572.jpeg
    195,8 KB · Görüntüleme: 141
  • IMG_2573.jpeg
    IMG_2573.jpeg
    198,2 KB · Görüntüleme: 149

Technopat Haberler

Geri