Çözüldü B450M-K II PCI-e 4.0 destekliyor gözüküyor ama kullanılamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Voltra

Hectopat
Yer
Varşova*
Daha fazla  
Meslek
Piyanist
Ekran Alıntısı.PNG

Ekran kartı: ASUS Dual RX6600.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Anakart: ASUS Prime B450M K II.
Neden PCI Express 4.0 kullanamadığımı merak ediyorum açıkçası, cevaplarsanız müteşekkir olurum.

indir1.png

Ayrıca buradaki giriş için kasamda iki adet 8 pinli (ne demeliyim bilmiyorum) kablo vardı, güçten çıkardım kasayı açtım kabloları değiştirdim ama bir şey değişmedi. Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Anakartın PCIe 4.0 desteklemiyor. AM4 sokette sadece B550 ve X570 chipsetler PCIe 4.0 destekler.
Attığın ekran görüntüsündeki PCIe 4.0 yazısı anakartının değil, ekran kartının desteklediği sürüm. Kısacası ekran kartın 4.0, anakartın 3.0 destekliyor. Ancak bu büyük bir performans kaybı oluşturmaz RX 6600 gibi bir kartta merak etme.
Anakartın PCIe 4.0 desteklemiyor. AM4 sokette sadece B550 ve X570 chipsetler PCIe 4.0 destekler.
Attığın ekran görüntüsündeki PCIe 4.0 yazısı anakartının değil, ekran kartının desteklediği sürüm. Kısacası ekran kartın 4.0, anakartın 3.0 destekliyor. Ancak bu büyük bir performans kaybı oluşturmaz RX 6600 gibi bir kartta merak etme.

Çözüm
Teşekkürler hocam.

Bir şey daha, o 8 pinli girişin önemi nedir, diğer 8 pinli diğer kabloyu takmam herhangi bir problem oluşturur mu?
8 pin kablo ekran kartının güç kablosu. Her iki kablonun da görevi aynı, hangisini takarsan tak pek bir şey değişmez, hangi şekilde daha estetik duruyorsa öyle kalsın 😉

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı