B450M K II ve R5 5600 için kule tipi soğutucu önerisi

xNoCRY

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, başlıkta da yazdığım gibi bir soğutucu almak istiyorum fakat, ekran kartı ve RAM engel olabilir diye kafama göre almak istemedim. Yorumlarınızı bekliyorum.

WhatsApp Görsel 2023-11-30 saat 12.17.53_610ab42b.jpg

SE 214 XT alabilirsin 20 derece fark ediyor gerçekten çok etkili bir soğutucu ama Gençer Gaming'den ürün almanı tavsiye etmem sattıkları ürünün arkasında durmuyorlar.

Deneyimlediniz mi daha önce? RAM'e ya da karta temas eder mi?

Deneyimlemedim fakat forumda 5600 için en çok önerilen soğutucu modellerinden.

Buradaki görüntüye göre değmez gibi duruyor, hem kasa müsaitse fanı bir tık yukarıya da kaydırabilirsin.

Amaç görüntü mü soğutma performansı mı?

ÖzellikDeğeri
İşlemci Soğutucu TürüHava Soğutucu
Dahili FaN Sayısı1
FaN Boyutu120mm
Led Işık ÖzelliğiRGB
Hava Üfleme Aralığı60-69 CFM
Maksimum Gürültü Seviyesi29,1 - 34 dBA Arası
İşlemci Soket UyumuAMD AM4
İşlemci Soket UyumuINTEL LGA2066
İşlemci Soket UyumuINTEL 1151
İşlemci Soket UyumuINTEL 1200
İşlemci Soket UyumuINTEL 1155
İşlemci Soket UyumuINTEL 1150
İşlemci Soket UyumuINTEL 1156
İşlemci Soket UyumuINTEL 2011
İşlemci Soket UyumuINTEL 1700
İşlemci Soket UyumuAMD AM5

SE 214 XT öneririm. Tek fanlı olduğu için belleklere dokunma gibi bir durumu yok. Tek fanlı olduğu için sizi ürkütebilir fakat korkmayın. Geçen ay Intel i5 13400F'e taktım bir problem yaşatmadı. Aynı zamanda daha sonrasında 1 adet fan alarak arka kısmına da takabilirsin. Bunun için ekstra aparat gönderiyorlar.

Not: Takması çok kolay.

Deneyimlemedim fakat forumda 5600 için en çok önerilen soğutucu modellerinden.

Amaç görüntü mü soğutma performansı mı?
Görüntü derken ram'lerle arasındaki mesafeyi gösteren fotoğraftan bahsediyordum, performansı zaten 5600'e fazlasıyla yeter.

Buradaki görüntüye göre değmez gibi duruyor, hem kasa müsaitse fanı bir tık yukarıya da kaydırabilirsin.
Kasa şu;

ÖzellikDeğeri
İşlemci Soğutucu TürüHava Soğutucu
Dahili FaN Sayısı1
FaN Boyutu120mm
Led Işık ÖzelliğiRGB
Hava Üfleme Aralığı60-69 CFM
Maksimum Gürültü Seviyesi29,1 - 34 dBA Arası
İşlemci Soket UyumuAMD AM4
İşlemci Soket UyumuINTEL LGA2066
İşlemci Soket UyumuINTEL 1151
İşlemci Soket UyumuINTEL 1200
İşlemci Soket UyumuINTEL 1155
İşlemci Soket UyumuINTEL 1150
İşlemci Soket UyumuINTEL 1156
İşlemci Soket UyumuINTEL 2011
İşlemci Soket UyumuINTEL 1700
İşlemci Soket UyumuAMD AM5

SE 214 XT öneririm. Tek fanlı olduğu için belleklere dokunma gibi bir durumu yok. Tek fanlı olduğu için sizi ürkütebilir fakat korkmayın. Geçen ay Intel i5 13400F'e taktım bir problem yaşatmadı. Aynı zamanda daha sonrasında 1 adet fan alarak arka kısmına da takabilirsin. Bunun için ekstra aparat gönderiyorlar.

Not: Takması çok kolay.
Çok teşekkür ederim içim rahatladı.

Arkadaşlar tavsiyeniz üzerine satın aldım elime ulaştı ama içinden macun çıkmadı bu modelden çıkıyormuydu? Bir de arka braketin üstünde 2 taraflı band gibi bişe var onu sökmelimiyim?
20231202_121640.jpg

Son düzenleme:
Kasa şu;

Çok teşekkür ederim içim rahatladı.

Arkadaşlar tavsiyeniz üzerine satın aldım elime ulaştı ama içinden macun çıkmadı bu modelden çıkıyor muydu? Bir de arka braketin üstünde 2 taraflı band gibi bir şey var onu sökmeli miyim?Eki Görüntüle 2038280

Merhaba,

Benim aldığımda tek kullanımlık termal macun çıkmıştı. İşlemcinin üzerine gelecek kısımdan jelatini kaldırmanız gerekiyor. Kesinlikle kaldırmadan uygulama yapmayın. YouTube üzerinde uygulama videosu mevcut kolayca uygulayabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı