B450M-K Prime sisteme SSD taktıktan sonra BIOS ayarları ne olmalı?

Epicfeno

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, SSD için BIOS ayarlarında değişiklik yapmaya gerek var mı? Çünkü YouTube'da gördüğüm birkaç videoda kişiler, SSD'nin okunması için BIOS ayarlarında değişiklikler yapıyorlar. Acaba ben taktığımda ayar değiştirmem gerekir mi, yoksa "Default" ayarlara alıp mı kullanmam lazım?

Anakart: B450M-K Prime.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostum, aynı anakartın kırmızı olan versiyonu B450M Dragon'u kullanıyorum, SSD taktığımda hiç bir ayar yapmamıştım, normal hızlarında sorunsuz çalışıyordu.

Taktığında çalışıyorsa bir problem yok zaten içerisine işletim sistemi kuracağın zaman orada göremezsen değişiklik yapabilirsin.

Merhaba dostum, aynı anakartın kırmızı olan versiyonu B450M Dragon'u kullanıyorum, SSD taktığımda hiç bir ayar yapmamıştım, normal hızlarında sorunsuz çalışıyordu.
Tamamdır dostum çok sağol, eğer taktığımda okumazsa bu konunun altına yazsam BIOS ayarlarını aktarabilir misin?
Taktığında çalışıyorsa bir problem yok zaten içerisine işletim sistemi kuracağın zaman orada göremezsen değişiklik yapabilirsin.
Taktığımda o format ekranında okumazsa yardımcı olma şansın var mı?

Tamamdır dostum çok sağol, eğer taktığımda okumazsa bu konunun altına yazsam BIOS ayarlarını aktarabilir misin?
Dostum BIOS'a gir, F7 bas orada Advanced menüsünü bul ve tıkla. SATA Configuration'u görürsün, tıkla ardından SATA Mode Selection kısmını AHCI'ye alıp F10 basıp kaydet çık.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı