MSI Vector 16 HX laptopun oyun oynarken kapanması normal mi?

Makaleler
1
Servis bakım zamanı geldiği için böyle oluyor demişti ama her 6-7 ayda bu tarz oyun oynarken kapanmalar yaşıyorum. Fanlar en düşükteyken normal kullanımda bile birkaç saat sonra kapanmalar oluyor. Sizce normal mi? Laptop MSI Vector 16 HX 4080'li model.

Servise sorsan normal der bana göre normal değil 95 derece kabul edilebilir değil, GPU'lar biraz daha serin çalışır 80 85 gibi oda normal gözükmüyor macundan kaynaklanıyordur muhtemelen.

Değişim talep ettim üründe sorun olmadığı söylendi. Bakım zamanı geldiği için normal olduğu söylendi.

NFS Heat'te CPU 95 derece, GPU 87 derece. Normal mi?

@ahmtkybl @h1ve
Heat CPU'ya çok yüklenir fakat saatlerce oynamadıysanız 95 yine de normal değil. Dediğim gibi büyük ihtimalle kronik ısınma sorunlu ve termal macun yenileyip bakım yaptık diye gönderiyorlar. 6502 sayılı Tüketici Haklarını Koruma Kanununa göre malın ayıplı olma durumunda, satışından itibaren 2 yıl boyunca değişim hakkından faydalanmak istediğinizi, eğer yapmazlarsa tüketici hakları mahkemesine gideceğinizi söyleyin.

Heat CPU'ya çok yüklenir fakat saatlerce oynamadıysanız 95 yine de normal değil. Dediğim gibi büyük ihtimalle kronik ısınma sorunlu ve termal macun yenileyip bakım yaptık diye gönderiyorlar. 6502 sayılı Tüketici Haklarını Koruma Kanununa göre malın ayıplı olma durumunda, satışından itibaren 2 yıl boyunca değişim hakkından faydalanmak istediğinizi, eğer yapmazlarsa tüketici hakları mahkemesine gideceğinizi söyleyin.
Tek sorun ürünü ayıplı mal olarak kabul edecekler mi? Uğraşmak isterseniz şöyle bir rehber var:

Heat'i açtıktan birkaç dakika sonra bu sıcaklıklara geldi ve 7. dakikada bilgisayar kapandı.

Dediğim gibi hocam servisin bahanesi bu bakım olayı. Kronik sorunları olmayan bir Notebookun en azından bir seneden fazla böyle bir sorun çıkarmaması gerekir.
Hocam o zaman hakem heyetine başvuruda bulunayım ben. Çünkü laptopu aldıktan sonra 3-4. ayda bu sorunu yaşadım ve 3 kez göndermişim servise.

Hocam o zaman hakem heyetine başvuruda bulunayım ben. Çünkü laptopu aldıktan sonra 3-4. ayda bu sorunu yaşadım ve 3 kez göndermişim servise.
Önce servisle görüşün hocam, belki değişimi kabul ederler. Etmezlerse başvurun, gereksiz yere başınız ağrımasın.

Kesinlikle şansını dene hangi tarihlerde kaç kez servise gönderdiğini oyun oynarken bilgisayarın kendiliğinden kapandığının videosunu falan al her şeyi belgele.

Önce servisle görüşün hocam, belki değişimi kabul ederler. Etmezlerse başvurun, gereksiz yere başınız ağrımasın.
Hocam 3 kez değişim talep ettim. 3.'de beni aradılar, kapanmaların normal olduğunu söylediler. 4.kez gönderdiğimde de sonuç değişmez muhtemelen. Termal macun yenileyip gönderirler tekrar.

Kesinlikle şansını dene hangi tarihlerde kaç kez servise gönderdiğini oyun oynarken bilgisayarın kendiliğinden kapandığının videosunu falan al her şeyi belgele.
Hocam servisin gönderdiği belgeleri götüreceğim + video kaydı aldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı