Çözüldü B450M Mortar ARGB LED bağlantısı nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Canzzers

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS DUAL RTX2060
RYZEN 5 3600X
SPECTRIX D41 3000MHz 8x2(16GB),
B450M Mortar
Kioxia Exceria G2 NVMe 1TB
Meslek
Elektronik Teknisyeni
Anakartım MSI B450M Mortar. Ben bu anakarta ARGB şerit LED bağlayabilir miyim? Üstünde gördüğüm kadarıyla JRGB portu mevcut. Şu an o portta normal basit bir RGB LED takılı. MSI Dragon Center üzerinden rengini değiştirebiliyorum fakat gökkuşağı efekti yapmak istiyorum.

Çözüm
Anakartınızda ARGB başlığı (MSI anakartlarda JRAINBOW) bulunmamakta. Bir kontrolcü alarak ona bağlayabilirsiniz fakat anakart görmeyecektir. ARGB to RGB dönüştürücüler de var ancak onlar da cihazın ARGB özelliğini kaybettiriyor.
Anakartınızda ARGB başlığı (MSI anakartlarda JRAINBOW) bulunmamakta. Bir kontrolcü alarak ona bağlayabilirsiniz fakat anakart görmeyecektir. ARGB to RGB dönüştürücüler de var ancak onlar da cihazın ARGB özelliğini kaybettiriyor.

Çözüm

Yani ben şu anki kullandığım anakartımda gökkuşağı efekti yapamaz mıyım ayrı bir kontrolcü olmadan?

Gökkuşağı efektinden kastınız şu kasadaki gibi mi?

Öyleyse evet, kontrolcü lazım. RGB'de tüm LED'ler aynı renkte yanacaktır çünkü, böyle bir geçiş için ARGB gerekiyor.

Gökkuşağı efektinden kastınız şu kasadaki gibi mi?

Öyleyse evet, kontrolcü lazım. RGB'de tüm LED'ler aynı renkte yanacaktır çünkü, böyle bir geçiş için ARGB gerekiyor.

ARGB LED bağlamak için JRGB portuna vs takabileceğim bir aparat var mı?

Var, demiştim burada. Ama RGB LED'den farkı olmayacaktır, ARGB özelliğini kullanamazsınız.
ARGB to RGB dönüştürücüler de var ancak onlar da cihazın ARGB özelliğini kaybettiriyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı