Çözüldü B450M Mortar ekran kartını nereye takmalıyım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Canzzers

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS DUAL RTX2060
RYZEN 5 3600X
SPECTRIX D41 3000MHz 8x2(16GB),
B450M Mortar
Kioxia Exceria G2 NVMe 1TB
Meslek
Elektronik Teknisyeni
Selamlar B450M Mortar anakarta sahibim. Ekran kartım aşağıdaki ekran kartı slotunda takılı fakat dikkatimi bir şey çekti. Aşağıdaki slot yarımı dolu gibi (pek anlamıyorum özür dilerim) yukarıdaki metal slotun tamamı lehimli farkı nedir?
GTX 1060 6 GB.
16 GB (2x8) XPG D41 RAM.
B450M Mortar.
R5 1600 AF.

Dosya Ekleri

• IMG20200918171336.jpg
    IMG20200918171336.jpg
    235,3 KB · Görüntüleme: 139
  • IMG20200918171422.jpg
    IMG20200918171422.jpg
    208,6 KB · Görüntüleme: 58
Çözüm
Olur tabii ki, x16 daha hızlı. Zaten gördüğüm kadarıyla o slot PCI-e 2.0 arayüzüne sahip, üstteki 3.0. Her türlü üstteki daha avantajlı.
Üstteki slota takmanız daha iyi olacaktır. O lehim dediğiniz şey metal kaplama, slotun dayanıklılığını artırıyor.

Üstteki slota takmanız daha iyi olacaktır. O lehim dediğiniz şey metal kaplama, slotun dayanıklılığını artırıyor.

Aşağıdaki slotun bir kısmı da boş, içindeki bakır bağlantı yerleri.

Lehim olarak normal lehimi kastettim metal kaplamayı biliyorum :).

Nasıl boş, oranın fotoğrafını atar mısınız?

Halihazırda kartın takılı olduğu port değil mi o? Çalışıyorsa sorun yoktur.

Nasıl boş, oranın fotoğrafını atar mısınız?

Halihazırda kartın takılı olduğu port değil mi o? Çalışıyorsa sorun yoktur.

Hocam şimdi araştırdım benim taktığım port pcıex4 yukarıdaki pcıeX16 bir farkı olur mu?

Olur tabii ki, x16 daha hızlı. Zaten gördüğüm kadarıyla o slot PCI-e 2.0 arayüzüne sahip, üstteki 3.0. Her türlü üstteki daha avantajlı.

Çözüm
Olur tabii ki, X16 daha hızlı. Zaten gördüğüm kadarıyla o slot PCI-e 2.0 arayüzüne sahip, üstteki 3.0. her türlü üstteki daha avantajlı.

Peki teşekkürler. :)

Bak orada ışıl ışıl metal bir yuva var oyunların eğitim görevlerinde göze çarpsın diye parlayan ögeler gibi. He gördün mü onu, onda takarsın zahmet olmazsa.

Teşekkür ederim de neden böyle bir yaklaşım yaptınız :D.Oraya taktım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı