B450M-S2H anakart bilgisayarı boot etmiyor

ralvo

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B450M-A PRO MAX
İşlemci: Ryzen 5 1600 AF
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz
Ekran Kartı: MSI NVIDIA 5700XT 8GB EVOKE OC
Güç Kaynağı: FSP Hyper 500
Kasa: Cooler Master HAF 922
Meslek
Akdeniz Üniversitesi'nde Öğrenci
Selam, durum gerçekten ciddi. Valorant indirdim ve Windows 11 kullandığımdan ötürü "this Build of Vanguard requires TPM version 2.0 and Secure Boot to be enable in order play.” hatası aldım. TPM zaten açıktı, lakin Secure Boot'u sürekli enable edip, Save & exit yapsam bile, kendini otomatik olarak Disable'a alıyordu. Tekrar BIOS'a girip Secure Boot menüsüne geldim, ardından orada "restore factory keys" adında bir seçenek gördüm. Mantık olarak, "belki Secure Boot'ta bir şeyi değiştirmişimdir zamanında, eğer fabrika ayarlarına döndürürsem belki bu sorundan kurtulurum." diye düşündüm. Seçeneği enable eder etmez bilgisayar kendini kapattı. Defalarca kez açmayı denedim ama olmadı, boot edilmiyordu bilgisayarım. Sonrasında türlü türlü BIOS resetleme yönetmi denedim. (clear_cmos'tan, BIOS pilini çıkarıp beklemeye kadar. Bu işlemleri defalarca kez tekrarladım.) Ama olmadı, bilgisayarım açılmıyor. Sonra internetten bakmaya karar verdim, belki biri daha önce bunu yaşamıştır diye. Gigabyte'ın kendi Subreddit'inde yabancı bir post gördüm. Biri yaşadığım sorunun birebir aynısını yaşamış, ve en sonunda pes edip yeni anakart almıştı. Yardım edebilecek olan var mı? Daha önce bu sorunu yaşayıp, düzeltebilmiş olanlar varsa yazabilir mi? Yardıma çok ihtiyacım var, bilgisayarım özellikle şu zamanlarda gerçekten lazım bana. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@clark kent isimli kullanıcıdan kopyalıyorum: "BIOS pilini bu sefer takmıyorsunuz ve PC'yi açıyorsunuz PC açıldıktan sonra BIOS ekranına girip herhangi bir ayar yapmadan çıkıp PC yeniden başladıktan sonra kapatıp BIOS pilini takıyorsunuz ve BIOS'da tekrardan istediğiniz ayarları yapıp kaydedebilirsiniz böyle olmasının sebebi Gigabyte anakarttan mı yoksa AMD sistemden dolayı mı böyle oldu anlamadım umarım yardımcı olmuşumdur herkese iyi günler dilerim "

Denemediyseniz işe yarayabilir.
Düzenleme: Başka bir blog girdisinde servise yollandığı belirtilmiş garanti devam ediyorsa denenebilir.

@clark kent isimli kullanıcıdan kopyalıyorum: "BIOS pilini bu sefer takmıyorsunuz ve PC'yi açıyorsunuz PC açıldıktan sonra BIOS ekranına girip herhangi bir ayar yapmadan çıkıp PC yeniden başladıktan sonra kapatıp BIOS pilini takıyorsunuz ve BIOS'da tekrardan istediğiniz ayarları yapıp kaydedebilirsiniz böyle olmasının sebebi Gigabyte anakarttan mı yoksa AMD sistemden dolayı mı böyle oldu anlamadım umarım yardımcı olmuşumdur herkese iyi günler dilerim "

Denemediyseniz işe yarayabilir.
Düzenleme: Başka bir blog girdisinde servise yollandığı belirtilmiş garanti devam ediyorsa denenebilir.
Hemen deniyorum, sonucu bildireceğim.
Edit: Üzgünüm, işe yaramadı. Yine görüntü gelmiyor.

Sorunu garantiye vererek hallettim. GIGABYTE anakartların genel sorunlarındanmış. Çip değişimi yapılacak.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220506-184636_Chrome.jpg
    Screenshot_20220506-184636_Chrome.jpg
    53,6 KB · Görüntüleme: 48

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı