B450M S2H Anakart için NTFS vs FAT32

Başlık yanlış oldu sormak istediğim şey Windows 10 hangi dosya sistemi kullanılarak yazdırılır olacaktı...
B450M S2H anakartıma ilk kez Windows kurarken Rufus programında NTFS'yi mi yoksa FAT32 sistemini mi kullanmalıyım?
(Sürüm 2004 yüklenecek)
Microsoft'un sitesinden Media Creation Tool'u indirip onunla ISO yaparsanız sorun yaşama ihtimaliniz daha az olur. FAT32 ile yazdırın çünkü NTFS ile yazdırırsanız alternatif bir bootloader ile yazdırılıyor ve Secure Boot kapatılmadan ilk kurulum esnasında USB bellekten boot edilemiyor. Bazı bilgisayarlarda Secure Boot'u kapatmak için BIOS'a şifre konulması gerektiğini bile gördüm. Sizin bilgisayarda böyle bir durum söz konusu değil ama yine de Microsoft'un sitesinden indirin derim.

Microsoft'un sitesinden Media creation Tool'u indirip onunla ISO yaparsanız sorun yaşama ihtimaliniz daha az olur. FAT32 ile yazdırın çünkü NTFS ile yazdırırsanız alternatif bir bootloader ile yazdırılıyor ve Secure Boot kapatılmadan ilk kurulum esnasında USB bellekten Boot edilemiyor. Bazı bilgisayarlarda Secure Boot'u kapatmak için BIOS'a şifre konulması gerektiğini bile gördüm. Sizin bilgisayarda böyle bir durum söz konusu değil ama yine de Microsoft'un sitesinden indirin derim.

Recep Baltaş yeni attığı video da bahsettiğiniz Secure Boot kapatmak için şifre koyma olayını yaptı bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum fakat asıl bende sorun yaratan olay şu ki, FAT32 biçiminde yazdırılır diye biliyordum Recep abi NTFS deyince kafam karıştı.
@Recep Baltaş
Abi aydınlatabilir misin? :)

Recep Baltaş yeni attığı video da bahsettiğiniz Secure Boot kapatmak için şifre koyma olayını yaptı bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum fakat ben FAT32 diye biliyordum Recep abi NTFS deyince kafam karıştı.
O çok büyük ISO dosyaları için geçerli. Eğer Media Creation Tool ile ISO indirirseniz o zaman zaten ISO'nun içindeki install.esd dosyası 4 GB'tan küçük olacağı için FAT32 ile yazılabilir (ki öyle de yapılmalı). Ayrıca Recep Baltaş'ın paylaştığı ISO'yu kullanmayın mümkünse. Hem eski sürüm (19041.208), hem de boyutu FAT32'ye sığmayacak kadar büyük. Oysaki MCT ile indirilen ISO'da hem sürüm daha yeni (19041.264), hem de komple ISO'nun boyutu bile 4 GB'ın altında.
@Recep Baltaş, siz de bu konuya açıklık getirebilirseniz sevinirim. :)

Geçenlerde masaüstü bilgisayarımı Windows 10'a yükseltirken ".iso" dosyasını FAT32 olarak yazdıramadım. Dosya boyutu 4 GB'tan fazla olduğu için NTFS olarak yazdırdı. Bunun sonucunda Windows'u UEFI olarak kuramadım. Sebebini veya çözümünü bilen varsa ve yazarsa sevinirim.

Geçenlerde masaüstü bilgisayarımı Windows 10'a yükseltirken ".iso" dosyasını FAT32 olarak yazdıramadım. Dosya boyutu 4 GB'tan fazla olduğu için NTFS olarak yazdırdı. Bunun sonucunda Windows'u UEFI olarak kuramadım. Sebebini veya çözümünü bilen varsa ve yazarsa sevinirim.
Microsoft'un sitesinden Media Creation Tool'u indir ve onunla ISO oluştur. Ondan sonra onunla oluşturduğun ISO'yu Rufus ile USB'ye FAT32 olarak yaz. Sorunsuzca yazılacaktır.

Aynısını derken?

Demek istediğim şu;
Şimdi MCT yi geçiyorum.

Yazdıklarım laptopumda gerçekleşecek sonra masaüstüne kurulum yapacağım...

Rufus indirdim.
Ondan sonra Windows sürüm 2004 ISO dosyasını indirdim.
Rufus'a girip USB mi ardından ISO dosyasını seçtim.
GPT formatını seçtim.
Ardından dosya sistemini FAT32 olarak işaretledim.
Ve ardından başlat deyip USB'ye aktarma tamamlandıktan sonra USB'yi masaüstü bilgisyarıma taktım.
Boot menü ye girip UEFI olan diskimi seçip W10 kurulumuna başladım.

Doğru değil mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı