B450M S2H Anakart için NTFS vs FAT32

Demek istediğim şu;
Şimdi MCT yi geçiyorum.

Yazdıklarım laptopumda gerçekleşecek sonra masaüstüne kurulum yapacağım...

Rufus indirdim.
Ondan sonra Windows sürüm 2004 ISO dosyasını indirdim.
Rufus'a girip USB mi ardından ISO dosyasını seçtim.
GPT formatını seçtim.
Ardından dosya sistemini FAT32 olarak işaretledim.
Ve ardından başlat deyip USB'ye aktarma tamamlandıktan sonra USB'yi masaüstü bilgisyarıma taktım.
Boot menü ye girip UEFI olan diskimi seçip W10 kurulumuna başladım.

Doğru değil mi?
Doğru fakat dosya sistemi olarak FAT32'nin çıkması için Recep Baltaş'ın paylaştığı ISO'yu değil Microsoft'un sitesinden indirilebilen ISO'yu kullanmanız gerekiyor.
Şuradan indirebilirsiniz: Download Windows 10
mct indirme.png

Ben de aynı sorunları yaşadım. Technopat'ın youtube videosundaki gibi rufusla usb belleğe yazdırdım fakat fat32 seçeneği yoktu yalnızca NTFS vardı öyle denedim ve yeni topladığım sistemde denemek istedim fakat pc usbyi uefi olarak partition 1 ve partition 2 olarak gösterdiği için kurulum yapmadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. @Recep Baltaş

Ben de aynı sorunları yaşadım. Technopat'ın YouTube videosundaki gibi Rufus ile USB belleğe yazdırdım fakat FAT32 seçeneği yoktu yalnızca NTFS vardı öyle denedim ve yeni topladığım sistemde denemek istedim fakat PC USB'yi UEFI olarak partition 1 ve partition 2 olarak gösterdiği için kurulum yapmadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. @Recep Baltaş
Microsoft'un sitesinden ISO indirmeyi dene;
Doğru fakat dosya sistemi olarak FAT32'nin çıkması için Recep Baltaş'ın paylaştığı ISO'yu değil Microsoft'un sitesinden indirilebilen ISO'yu kullanmanız gerekiyor.
Şuradan indirebilirsiniz: Download Windows 10
Eki Görüntüle 590931
Microsoft'un sitesinden indirilen ISO dosyası Rufus'ta seçilince FAT32 seçeneği çıkıyor. Bir de böyle deneyin.

Microsoft'un sitesinden ISO indirmeyi dene;

Microsoft'un sitesinden indirilen ISO dosyası Rufus'ta seçilince FAT32 seçeneği çıkıyor. Bir de böyle deneyin.
Dediğiniz gibi yaptım FAT32 olarak yazıldı usbye fakat kurulum yaparken uefi olarak usb belleği seçtiğimde Windows boot manager çıkıyor ve windows failed to start, status:0xc000000f hatası alıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Dediğiniz gibi yaptım FAT32 olarak yazıldı USB'ye fakat kurulum yaparken UEFI olarak USB belleği seçtiğimde Windows Boot Manager çıkıyor ve Windows failed to start, status: 0xc000000f hatası alıyorum. Ne yapmam gerekiyor?
Bilemeyeceğim. Yeni konu aç derim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı