2025'te eski bilgisayar kullanıyor muyuz?

Hasan Kahraman

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rayzen 5
Meslek
Market Personeli
Kankamın nefes alsın yeter dediği MacBook.
Sizin en eski bilgisayarınız hala yaşıyor mu?
Benimki 14 yıllık ve hala nefes alıyor.

IMG_1594.jpeg

İlk sistemimi yüksek voltaj vererek patlatmıştım. İntikam olarak tüm binanın elektriğini kesmişti. :D

Dell markalı, 512 MB RAM olan bir sistemdi. İntel'in Pentium bir işlemcisi vardı.

2008-9 yılından kalma Casper Nirvana var, ilk ülkeye gelen Quad Core laptoptu, Q9000 2.0GHz 4 GB RAM ve GTS160M çıkarılabilir ekran kartıyla göz dolduruyordu.

Hala çalışıyor.

2010'dan kalma Samsung R580 i5+GT330M de var bordo renkli o da çalışıyor.

Thermaltake Kandalf Kasalı 2005'ten kalma sistemi arkadaşa bedava vermiştim:

Pentium D 2.8 GHz, ASUS P5LD2 Deluxe anakart. Cooler Master Real Power 450watt(İbresi var CD-DVD takılan yere koyuluyordu efsaneydi o zamanlar) ve MSI NX7800GTX ekran kartlı idi, RAM'leri TwinMOS iyi seridendi. Yeni sistem kuracak diye kasayı delmişler anakart takabilmek için, anakart kısa devre yapıp reset atıyormuş çözememişler ne oldu o kasaya bilinmiyor.

Benim de Casper marka laptop var. 16 yaşında. İlk bilgisayarım hala da sistemimi yedeklemek için kullanıyorum, sorunsuz çalışıyor. Dual Core işlemci 160 GB hard disk 1 GB RAM var kullanılabilen miktar 760 MB :D

Benim de Casper marka laptop var. 16 yaşında. İlk bilgisayarım hala da sistemimi yedeklemek için kullanıyorum, sorunsuz çalışıyor. Dual Core işlemci 160 GB hard disk 1 GB RAM var kullanılabilen miktar 760 MB :D
Ana makinede sıkıntı çıkarsa yedekte makine dursun win7 ultimate kurup bıraktım alayını . Youtube+GPT disassembly-tamir videolarına bakıp bakıp ana makinede yapmak için iş görüyorlar .

Ben doğunca alınan özelliklerini bile hatırlamadığım bir kasam vardı. (2007) 2020 yılında buna remake çaktık RX 470 ekran kartı, i5 9400F işlemciye geçirttik. Kasa hala aynıydı.

O şekilde yatıyor hala şu an. Kullanıyorum diyemem ama hatıradır, saklıyorum. HDD'ler hala bende bu arada 2007'den bu yana taş gibiler. Hızları düşük.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı