B450M S2H anakarta R5 5600X takılırsa "AMD overclocking" menüsü açılır mı?

Dogon

Kilopat
Katılım
30 Ekim 2016
Mesajlar
29
Yer
Muğla
Bende Gigabyte B450M S2H anakart var. Ben buna Ryzen 5 5600X taksam o zaman çevre birimleri sekmesi altındaki "AMD overclocking" menüsü aktif olur mu? Çünkü Ryzen 5 3600'de oluyormuş ya.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@AceTeq ya kardeş gayet acık ve net izah etmişsin fan stok fan değil elimde Snowman ve Xigmatek kule tipi soğutucu mevcut gerekirse bir ust segment sogutucuda alabilirim(sıvı ya da kule tipi) günün sonunda XMP ve mumkunse CPB acarak işi anakarta bırakmak en mantıklısı olacaktır diye düşünüyorum düşük maliyet ve maksimum verim alacağım kombinasyon sanırım bu olacak. İlerleyen gunlerde sistemi tanıdıkca ihtiyaca ve bütceye gore sogutma sistemi ve anakart almakda opsiyonel olarak mümkün. Ve en iyi deneyim yasayarak olandır sanıyorum sistemi kurup ihtiyaca gereksinime gore hareket edeceğim. Tekrar teşekkür ederim.
 
@Nor0 dostum sanırım benim bu konulardaki cahilligimden kaynaklı ancak anakart OC siz ve ocli aşağıdaki değerlere kadar cıkabiliyor haliye RAM'lerim 3200 MHz oldugu icin o değerlere cıkmak icin anakarta OC yapmam gerekiyor ve OC yaparsam bu anakart ile sorun yaşar mıyım sistem bileşenlerine zarar verir miyim merak ettiğim konu bu.
Desteklenen Ram Hızı2667 MHz - 2400 MHz - 2133 MHz
Maks. Ram Hızı (O.C.)3466 MHz

Ya hocam ilk zamanlar bende sizin gibiydim ama öyle değil 3200 MHz RAM taktığın zaman BIOS'tan XMP açtığın zaman hiçbir sorun olmaz.
 
Herkese iyi akşamlar bu konu sebebiyle foruma üye oldum konu henuz cok eski olmadıgı icin buraya yazmak istedim ofisde kullandıgım PC de B450M S2H anakartım ve Kingston 8 GB 3200MHz DDR4 RGB HX432C16PB3A/8 RAM'lerim var şimdi XFX merc 6750 XT ekran kartı, Ryzen 5 5600X işlemci ve High Power 750W 80+ Gold performance gd aktif PFC güç kaynağı aldım ve PC'yi pazartesi toplayacagım oncelikle sistem bileşenleri ile ilgiki genel bir fikrinizi almak isterim sonra ise ben bu bileşenler ile cok abartmadan OC yapmam mümkün mü? Güncel oyunlar icin O.C. Yapmam şart mıdır? Birçok konu okudum herkes anakart değişmeli minvalinde yorumlar yapmış ben ekstra masraf cıkarmak istemiyorum sizce bu anakart ile yoluma devam etme sistem için olumsuz sonuclar doğurur mu?
benim tavsiyem en azından b450m s2h v2 alabilirsiniz. Çünkü v2'de vrmler yani güç istasyonları (power state) digitalmiş. infineon kontrolcü kullanılmış. Ne model olduğu söylenmemiş. Araştırdım ama öğrenemedim. en azından overclock yaparken daha stabil bir voltaj verir işlemciye. Mesela benim ki hybrid bir güç kontrolcü o yüzden normalde vermesi gereken voltajdan daha yüksek bir voltaj vermem gerekiyor ki o seviyeye çıkabilsin. Kayıp yaşıyor yani.
 
@Dogon hocam öncelikle cevap için tesekkur ederim anakarta işlemciyi takınca fan dondu herşey yolunda gözüküyor ama ekran gelmedi ayrıca 6750xt ekran kartı takınca bir çok yuva kartın altında kaldı anakarti değiştirmek şart oldu şimdi f/p bir anakart arayisindayim
 
Bende Gigabyte B450M S2H anakart var. Ben buna Ryzen 5 5600X taksam o zaman çevre birimleri sekmesi altındaki "AMD overclocking" menüsü aktif olur mu? Çünkü Ryzen 5 3600'de oluyormuş ya.
Dostum soruna tam anlamadan insanlar yanıt vermiş. Hepsini okuyamadım ama cevabı almadıysan eğer; 1600 AF işlemciden 5600'e geçtim ve AMD overlocking bölümü aktif hale geldi.
 

Geri
Yukarı