B450M S2H anakartta R5 1600AF'a overclock yapınca sistem kapanıyor

Virifus

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 5500XT 8gb
16 GB 3200Mhz DDR4 dual channel Ram
B450M S2H Anakart
Ryzen 5 3600 İşlemci
XTC 80Plus Silver 600W Psu
Meslek
Öğrenci
Gigabyte B450M S2H anakartım ve R5 1600 AF işlemcim var. BIOS üzerinden overclock yapıyorum 3.6GHz yaptığımda PC açılmıyor fakat işlemci ile 4GHz'ye kadar overclock yapıyorlar videolarda fakat bende maksimum 3.5 GHz yapıyor. Stok soğutucu kullanmıyorum kule tipi soğutucum ve kaliteli bir macunum var. Kasadaki hava akışı da mükemmel sıcaklık konusunda bir sorunum yok fakat anlayamadım.

Gigabyte B450M S2H anakartım ve R5 1600 AF işlemcim var. BIOS üzerinden overclock yapıyorum 3.6GHz yaptığımda PC açılmıyor fakat işlemci ile 4GHz'ye kadar overclock yapıyorlar videolarda fakat bende maksimum 3.5 GHz yapıyor. Stok soğutucu kullanmıyorum kule tipi soğutucum ve kaliteli bir macunum var. Kasadaki hava akışı da mükemmel sıcaklık konusunda bir sorunum yok fakat anlayamadım.

Aynı fırından çıkan silikondan üretilse bile her işlemci aynı kalitede olmaz. Bundan dolayı siz onların çıktığı hıza çıkamayabilirsiniz.

Ayrıca OC yaparken v ve MHz değerlerini önce Ryzen Master üzerinden stres testlerine soka soka test edin. Daha sancısız bir tespit süreci oluyor. En fazla mavi ekran alıyorsunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı