B450M S2H Bilgisayar SSD'ye Rağmen Yavaş Açılıyor

Makaleler
16
Yer
Antalya
2 Haftalık bir sistemim var. UEFI olarak Windows 10 kurdum. Toshiba OCZ TR200 480GB model SSD'nin SATA6 kablosunu da kullanıyorum ancak BIOS süresi 8-9 saniye civarı ve bu yüzden sistem 15-16 saniyede açılıyor. Fast Boot seçeneğini de denedim 2 saniye kadar azaldı açılma süresi. Arkadaşlarım bu sürenin çok fazla olduğunu söylediler. SSD'de mi yoksa anakartla alakalı bir sorun mu sizce? ( Yani SATA kablosunu takmak için özel bir yer mi var? ) Ben kabloyu sağ en alttaki yere taktım.

Dosya Ekleri

• 9909_01.jpg
    9909_01.jpg
    234,4 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence sorun SSD'de. Bende aynı anakartla kingston A400 var 7-8 saniyede açılıyor.

Bence sorun SSD'de ben de aynı anakartla Kingston A400 var 7-8 saniyede açılıyor.

Okuma yazma hızları 450 MB sn olarak gözüküyor Toshiba'nın SSD utility programında. Sen SATA kablosunu nereye taktın?
SSD değerlerim aşağıdaki gibi. Son BIOS zamanım 9,4 Saniye :(

ssdbench.png
ssdbench2.png
ssdbench3.png

Bende de buna benzer bir sorun var. B450'a-Pro anakart M.2 SSD 2100 MB okuma hızı. Son BIOS zamanı 19 saniye. PC'yi açtığım zaman ilk ekran geç geliyor. R5 3600 var. Anakart üzerindeki ışıkları kontrol ettiğimde işlemci ışığı yanıyor uzun süre. Sonra sönüyor normal açılıyor.

Hayır 7-8 saniyede masaüstüne gelmesi lazımmış bilgisayarın. Zaten BIOS ekranından sonra 4-5 saniyede masaüstüne geliyor. Benim sıkıntım BIOS zamanı'nın 9 saniye civarı olmasında. Yani laptop'ımdabile 3,7saniye son BIOS zamanım ki onda 24 GB sadece Windows'un kurulu olduğu SSD var ve 2013'ten kalma bir bilgisayar.

Mesut kardeşim dediğine şimdi bilgisayarı kapatıp açarak bakacağım.

Anakartta ışık nerede ya :D

Senin anakartında yok sanırım. Sizin PC toplamda 15 sn civarında açılıyorsa bence normal. Benim sorunum farklı.

Senin anakartında yok sanırım. Sizin PC toplamda 15 sn civarında açılıyorsa bence normal. Benim sorunum farklı.

Sorun SSD'de mi anakartta mı öğrenebilmek için başka bir SSD ile denemek lazım açılmayı. Neyse 3-5 saniyenin lafını yapmıyorum zaten ancak bu bir sorunun başlangıcı mı diye aklıma takılmıştı. Sen Windows'u UEFI olarak tekrar kur bence.

Sorun SSD'de mi anakartta mı öğrenebilmek için başka bir SSD ile denemek lazım açılmayı. Neyse 3-5 saniyenin lafını yapmıyorum zaten ancak bu bir sorunun başlangıcı mı diye aklıma takılmıştı. Sen Windows'u UEFI olarak tekrar kur bence.
Daha önce Crucial BX500 vardı birkaç defa temiz kurulumla UEFI olarak kurdum.
Şimdiki M.2 ile kurdum bir şey değişmedi. Dediğim gibi ben PC'yi ilk açtığımda BIOS ekranını geçmesi uzun sürüyor. İlk açılışta ekran kartının fanları %100 olarak 4,5 saniye çalışıyor. Sonra normale dönüyor ve tam ekran logo geliyor sistem açılıyor.

Daha önce Crucial BX500 vardı birkaç defa temiz kurulumla UEFI olarak kurdum.
Şimdiki M.2 ile kurdum bir şey değişmedi. Dediğim gibi ben PC'yi ilk açtığımda BIOS ekranını geçmesi uzun sürüyor. İlk açılışta ekran kartının fanları %100 olarak 4,5 saniye çalışıyor. Sonra normale dönüyor ve tam ekran logo geliyor sistem açılıyor.

BIOS ayarlarından fast Boot'u açıp denedin mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı