SSD'ye rağmen bilgisayarın yavaş açılması

Benim anakart ve işlemci eski ondan kaynaklanıyor olabilir mi bu uzun BIOS zamanı?
Bu arada buda yaklaşık 1-2 ay önceki HDTUNE test sonucum
95217135_557256238253459_7230205369799147520_n.jpg
:
İlginç gerçekten SSD'de problem olması yüksek ihtimal. 7 yıllık laptopumda Samsung 850 Evo 250GB SSD var değerlerim bu şekilde.

Açma düğmesine bastığında masaüstünü görmen kaç saniyeni alıyor?

Son düzenleme:
Benim anakart ve işlemci eski ondan kaynaklanıyor olabilir mi bu uzun BIOS zamanı?
Bu arada bu da yaklaşık 1-2 ay önceki HD Tune test sonucumEki Görüntüle 544255:

Açma düğmesine bastığında masaüstünü görmen kaç saniyeni alıyor?

Sizin için test ettim. Kronometre ile ölçtüm 10, 56 sn çıktı. Basma hatalarından ±1 sn fark olabilir.

pc ye kurduğun sistem sıkıntı büyük ihtimalle veya win10 kurmaya çalışıon bende de ssd var 7-8 saniye gibi uzun bi süre de açılıo ki senin ki efsane bi uzun süre win10 format attığımda bende 20-40 saniye arasında açılıodu eğer hızlı açmak istiosan win8 kur veya düzgün bir win10 al ben microsoftu aradım onlarla konuştum işletim sistemi belleğe aşırı yük bindirio gibi bişi dedi bende para iadesi alıp win8 satın aldım telefondan ara yardımcı olurlar ama korsan işletim sistemi kullanıosan normal zaten korsan sistemler hep sıkıntılı

UEFI olarak yaptın değil mi kurulumu?
Windows'u UEFI modunda mı kurdunuz?
Evet.
Son yorumumdan bugüne kadar 2-3 kere daha format attım. Hep aynı senaryo. 1 hafta sonra tekrar takılmalar donmalar başlıyor. İlk seferinde Windows'un en başta yüklediği güncellemeler hariç hiçbir şey yüklemeden denedim olmadı. 2. formatta daha Chrome bile indirmeden Driver'leri kurdum olmadı.
3. formatta Windows 10 Home ile denedim ve tabii ki değişen bir şey olmadı. 1 hafta sonra durum aynı.
Ne yapacağımı şaşırdım, kafayı yiyeceğim.

Son düzenleme:
Evet.
Son yorumumdan bugüne kadar 2-3 kere daha format attım. Hep aynı senaryo. 1 hafta sonra tekrar takılmalar donmalar başlıyor. İlk seferinde Windows'un en başta yüklediği güncellemeler hariç hiçbir şey yüklemeden denedim olmadı. 2. formatta daha Chrome bile indirmeden Driver'leri kurdum olmadı.
3. formatta Windows 10 Home ile denedim ve tabii ki değişen bir şey olmadı. 1 hafta sonra durum aynı.
Ne yapacağımı şaşırdım, kafayı yiyeceğim.

Driver'leri nasıl kuruyorsun? Bir de C: Girip oranın fotoğrafını atar mısın?

Driver'leri nasıl kuruyorsun? Bir de C: Girip oranın fotoğrafını atar mısın?

Tam da bunun ile ilgili bir şeyler yazacaktım. İlk olarak Windows Update'de ne kadar güncelleme varsa yüklüyorum. Ekran kartı sürücüsünü AMD'nin sitesinden indiriyorum. Buradan Drivers & Software Chipset'i seçip en üsttekini indiriyorum ve
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu şekilde kuruyorum. Sonra aygıt yöneticisinde ne varsa tek tek sağ tık > sürücüleri güncelleştire tıklıyorum. Benim yaptıklarım bu kadar.

Adsız.png

Adsız1.png

Yanlış yaptığım, eksik yaptığım bir şey varsa lütfen belirtin. İyi günler.

Tam da bunun ile ilgili bir şeyler yazacaktım. İlk olarak Windows Update'de ne kadar güncelleme varsa yüklüyorum. Ekran kartı sürücüsünü AMD'nin sitesinden indiriyorum. Buradan Drivers & Software Chipset'i seçip en üsttekini indiriyorum ve
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu şekilde kuruyorum. Sonra aygıt yöneticisinde ne varsa tek tek sağ tık > sürücüleri güncelleştire tıklıyorum. Benim yaptıklarım bu kadar.

Eki Görüntüle 564434

Eki Görüntüle 564439
Yanlış yaptığım, eksik yaptığım bir şey varsa lütfen belirtin. İyi günler.

Anakartın sitesinden neden indirmiyorsun chipset sürücüsünü?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı