B450M S2H BIOS Update'den sonra RAM azalması

sarashina

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sistemimde 16 GB RAM bulunmakta, dün bir sıkıntı yoktu fakat bugün tahminimce BIOS Update'den sonra RAM'im 16 GB fakat 7, 95GB kullanılabilir olarak gözüküyor. DxDiag'da 16 GB gözüküyor. Nasıl çözebilirim bunu? (İşlemci fanını gevşettim). Anakartım Gigabyte B450M S2H. F50'den F51'e çıktım. F51E sürümü var açılamasında bellek uyumluluğunu arttırır diyor, F51E ye mi geçmeliyim? F51E daha güncel bir sürüm mü yoksa eski bir sürüm mü? Düşürme yapabilir miyim?

Merhaba arkadaşlar. Sistemimde 16 GB RAM bulunmakta, dün bir sıkıntı yoktu fakat bugün tahminimce BIOS Update'den sonra RAM'im 16 GB fakat 7, 95GB kullanılabilir olarak gözüküyor. DxDiag'da 16 GB gözüküyor. Nasıl çözebilirim bunu? (İşlemci fanını gevşettim). Anakartım Gigabyte B450M S2H. F50'den F51'e çıktım. F51E sürümü var açılamasında bellek uyumluluğunu arttırır diyor, F51E ye mi geçmeliyim? F51E daha güncel bir sürüm mü yoksa eski bir sürüm mü? Düşürme yapabilir miyim?
Bir süre bekleyin. Eğer F51E sürümüyle ilgili report edilmiş bir sıkıntı yok ise geçin.

Edit: Zaten sürüm çıkalı 5 ay olmuş. Yine de araştırın. Yabancı kaynakları da inceleyin. Daha sonrasında kendiniz karar verin.

Edit: Zaten sürüm çıkalı 5 ay olmuş. Yine de araştırın. Yabancı kaynakları da inceleyin. Daha sonrasında kendiniz karar verin.

Hocam düşük sürüme geçersem bir sıkıntı çıkar mı? F51'den F51E ye geçeceğim çünkü, F50'de RAM'leri 16 GB olarak tam görüyordu fakat F51'de 8 GB kullanılabilir olarak görüyor.

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar, tekrardan F50'ye geçiyorum.

Direkt olarak F50'ye geçin. Bir sorun yaşamadığınız sürece BIOS güncellemeyin.

Bi' deneyin. Eğer sorun çözülmez ise Gigabyte'a mail atarsınız.

Hocam F50'den F51'e geçerken normal bir şekilde BIOS Update yaptım. Düşürürken de aynı şekilde yapacağım değil mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı