B450M S2H için 10 bin TL ekran kartı ve işlemci önerisi

Bütçe
10000

Salome

Decapat
Arkadaşlar iyi akşamlar, şu an Ryzen 5 3400G APU sistem kullanıyorum. Artık biraz ağır geliyor bu nedenle ekran kartı ve işlemci almayı düşünüyorum. Anakartım: Gigabyte B450M S2H.

Bilgisayarı ağırlıklı olarak iş amaçlı kullanıyorum, bunun yanında grafik tasarım yapıyorum ve video edit öğrenmeyi de düşünüyorum. Oyunlarla pek işim olmuyor. İşlemci araştırırken pek anlamasam da Ryzen 5 5600 iyi gibi geldi, ekran kartı konusunda ise çok kararsızım daha önce hiç ekran kartlı sistem kullanmadığım için emin olamıyorum. İnternetteki ekran kartı tavsiyeleri genelde oyunlar düşünülerek verildiği için çok fazla kaynak da bulamadım benim gibi bir kullanıcı için.

Bütçe: 10 bin TL civarı.

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Hocam r5 5500 ve rtx 3060 12gb çok iyi olur.

5600 alacaksan:

Hocam ekran kartı + işlemci için ayırmak istediğim toplam bütçe 10 bin TL.

O fiyata alınacak en iyi ikili tartışmasız 5600 ve rx 6700 olur.

Hocam amd ekran kartları render konusunda nvidia kadar iyi değil diye okudum hep bu yüzden biraz uzak hissediyorum.
Çok telefona baktım yorulmuştum mesajı okumamışım. Dediğiniz şeyler için 3060 daha mantıklı olur. Bununla 5600 alın o zaman.

Tavsiye için teşekkür ederim hocam peki senin attığın kartla diğer arkadaşın attığı ( gainward Rtx3060 Ghost 12gb Ne63060019k9-190au Fiyatı, Yorumları - Trendyol ) kart arasında ne fark var? Fiyat farkına değer mi acaba?

O kart hakkında pek fikrim yok. Gainward alınabilir bir marka ama Zotac kalitesi beklememek lazım. Sanırım arkadaşın attığı kart indirimde ve arada ciddi fark var. Şahsen ben almazdım ama sen bütçeni düşünüyorsan tercih edebilirsin. İki model arasında ısı farkları olacağını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı