B450M-S2H ile B850M-K anakartların güç girişleri aynı mıdır?

Yer
İzmir

Şu anda B450M-S2H kullanıyorum, bu anakartın güç bağlantıları ile B850M-K'nın güç bağlantıları tamamen aynı mı? Ekstra kablolara ihtiyacım var mı yoksa takılı olan kablolar bana yeter mi? Eksik kablolarım olabileceğinden şüpheleniyorum da. 7500F (stok fan), Asus Prime B850M-K, Kingston KC3000 SSD ve Lexar 32 gb (2x16) Thor OC 6000 MHZ CL38 XMP/EXPO DDR5 dual kit ram'i kullanmayı düşünüyorum. Ha bir de 7500F ile Asus B850M-K tak çalıştır mı? Bios update gerekli mi?

Son düzenleme:
Evet, her iki model de 24 pin (anakart) ve 8 pin (işlemci) güç soketine sahip. Ayrıca B850 anakartlarla Ryzen 7000 serisi işlemcileri takıp direkt çalıştırabilirsiniz.

Hocam mesajı düzenledim de tekrar bakıp yanıtlayabilir misiniz son kısmı? Ekstra kabloya ihtiyacım olmaz yani değil mi şu anki haliyle bilgisayarcıya götürsem yeter mi?
Evet hocam, bahsettiğiniz bütün yeni bileşenler birbiriyle uyumlu.

Evet hocam, bahsettiğiniz bütün yeni bileşenler birbiriyle uyumlu.
7500F ile de tak çalıştır sanırsam değil mi? Bios update yapmama gerek yok sanırsam. Bir de şuanda elimdeki ssdde deneme sürümü windows yüklü (windowsu etkinleştir yazıyor sağ altta) ben bu ssdyi yeni anakarta taktığımda format vb gerekmez değil mi format atmayı düşünmüyorum direkt böyle kullanmak istiyorum.

Evet hocam, bütün AM5 anakartlar ilk BIOS sürümlerinden beri 7000 serisini destekliyor. Zaten ilk nesil AM5 işlemcilerden, dolayısıyla BIOS güncellemesi istemesi saçma olurdu.

Ayrıca olduğu gibi SSD'nizi takabilirsiniz, eski GPU sürücüsü varsa DDU ile temizleyip yenilerini kurarsınız.

Anladım sağolun. Bu arada seçtiğim SSD 9k bandında ama nasıl bir ssd sizce alınır mı? Ramlerin CL'si biraz yüksek ama yine de iş görür gibime geldi. Ram demişken anakartın destek listesinde yok sıkıntı olur mu? Çok soru sordum da ona göre parçaları almaya başlayabilirim o yüzden.

Kioxia Exceria LSC11K2T04G8 PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD

Hocam SSD alacaksanız şahsen bunu almanızı öneririm, son 1 stok kalmış hızlı davranırsanız süper olur. RAM'lerin anakartın QVL listesinde olması şart değil. 5500 TL'ye başka seçenek yok zaten adam akıllı.

Hocam SSD alacaksanız şahsen bunu almanızı öneririm, son 1 stok kalmış hızlı davranırsanız süper olur. RAM'lerin anakartın QVL listesinde olması şart değil.
Marka model olarak yazabilir misiniz hocam bakayım hemen. Attığım ssd hızlı güzel ama pahalı tabii. Zam gelmeden o dediğim iki parçayı alabilsem kafi. Işık hızında dönüyorsunuz sağolun.

Marka model olarak yazabilir misiniz hocam bakayım hemen. Attığım ssd hızlı güzel ama pahalı tabii. Zam gelmeden o dediğim iki parçayı alabilsem kafi. Işık hızında dönüyorsunuz sağolun.
Mesajı düzenledim, model "Kioxia Exceria with Heatsink 2 TB" olarak geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…