Benim anakartımın da destek listesinde kullandığım bellekler yok fakat anakartın kriterlerini karşılıyor, o yüzden sorun yok. Alacağınız CL 40 RAM MHz değerleri diğerleriyle aynı ise sadece performansınız düşer. Başka sorun olmaz.
Hocam mesajı düzenledim de tekrar bakıp yanıtlayabilir misiniz son kısmı? Ekstra kabloya ihtiyacım olmaz yani değil mi şuanki haliyle bilgisayarcıya götürsem yeter mi?Evet, her iki model de 24 pin (anakart) ve 8 pin (işlemci) güç soketine sahip.
Evet hocam, bahsettiğiniz bütün yeni bileşenler birbiriyle uyumlu.Hocam mesajı düzenledim de tekrar bakıp yanıtlayabilir misiniz son kısmı? Ekstra kabloya ihtiyacım olmaz yani değil mi şu anki haliyle bilgisayarcıya götürsem yeter mi?
7500F ile de tak çalıştır sanırsam değil mi? Bios update yapmama gerek yok sanırsam. Bir de şuanda elimdeki ssdde deneme sürümü windows yüklü (windowsu etkinleştir yazıyor sağ altta) ben bu ssdyi yeni anakarta taktığımda format vb gerekmez değil mi format atmayı düşünmüyorum direkt böyle kullanmak istiyorum.Evet hocam, bahsettiğiniz bütün yeni bileşenler birbiriyle uyumlu.
Evet hocam, bütün AM5 anakartlar ilk BIOS sürümlerinden beri 7000 serisini destekliyor. Zaten ilk nesil AM5 işlemcilerden, dolayısıyla BIOS güncellemesi istemesi saçma olurdu.7500F ile de tak çalıştır sanırsam değil mi? BIOS Update yapmama gerek yok sanırsam. Bir de şu anda elimdeki SSD'de deneme sürümü Windows yüklü (Windows'u etkinleştir yazıyor sağ altta) ben bu SSD'yi yeni anakarta taktığımda format vb gerekmez değil mi format atmayı düşünmüyorum direkt böyle kullanmak istiyorum.
Anladım sağolun. Bu arada seçtiğim SSD 9k bandında ama nasıl bir ssd sizce alınır mı? Ramlerin CL'si biraz yüksek ama yine de iş görür gibime geldi. Ram demişken anakartın destek listesinde yok sıkıntı olur mu? Çok soru sordum da ona göre parçaları almaya başlayabilirim o yüzden.Evet hocam, bütün AM5 anakartlar ilk BIOS sürümlerinden beri 7000 serisini destekliyor. Zaten ilk nesil AM5 işlemcilerden, dolayısıyla BIOS güncellemesi istemesi saçma olurdu.
Ayrıca olduğu gibi SSD'nizi takabilirsiniz, eski GPU sürücüsü varsa DDU ile temizleyip yenilerini kurarsınız.
Kioxia Exceria LSC11K2T04G8 PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSDAnladım sağ olun. Bu arada seçtiğim SSD 9K bandında ama nasıl bir SSD sizce alınır mı? RAM'lerin CL'si biraz yüksek ama yine de iş görür gibime geldi. RAM demişken anakartın destek listesinde yok sıkıntı olur mu? Çok soru sordum da ona göre parçaları almaya başlayabilirim o yüzden.
Marka model olarak yazabilir misiniz hocam bakayım hemen. Attığım ssd hızlı güzel ama pahalı tabii. Zam gelmeden o dediğim iki parçayı alabilsem kafi. Işık hızında dönüyorsunuz sağolun.
Hocam SSD alacaksanız şahsen bunu almanızı öneririm, son 1 stok kalmış hızlı davranırsanız süper olur. RAM'lerin anakartın QVL listesinde olması şart değil.
Mesajı düzenledim, model "Kioxia Exceria with Heatsink 2 TB" olarak geçiyor.Marka model olarak yazabilir misiniz hocam bakayım hemen. Attığım ssd hızlı güzel ama pahalı tabii. Zam gelmeden o dediğim iki parçayı alabilsem kafi. Işık hızında dönüyorsunuz sağolun.