B450M S2H sistem Ethernet ile internete bağlanmıyor

• Konuyu başlatan RGG
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 572

RGG

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-gigabyte gtx 1660 ti oc edition
-gigabyte b450m s2h
-amd ryzen 5 3600
-corsair vengeance 8x2 16 gb ram
-thermaltake t25g tempered glass full airflow edition.
-850w psu (kasaya dahil)
-seagate skyhawk 1tb hdd
-kioxia 512 gb m.2 ssd (windows 10 yüklü)
-thermaltake işlemci fanı
-Viewsonic 24' 144hz monitör
-rampage rgb gaming Türkçe-Q klavye
-Rampage gaming kulaklık
-rampage smx g63 siyah gaming mouse
-dünya haritası XXL mousepad
Meslek
Öğrenci
Hocam merhaba,

Evimde modem uzun süredir bozuktu. Servis bugün güncelleme yaptı ve Wi-Fi servisi düzeldi. Tüm ışıklar hatasız yanıyor ancak bilgisayar intenete bağlanmıyor (CAT-6 Ethernet kablosu ile bağlanıyor, Wi-Fi yok). Ayarlarda modemi algılıyor ancak internet yok diyor. BIOS veya yazılımdan çok anlamıyorum ayarlar ekranı ektedir.

Sistem özellikleri:
-Gigabyte B450M S2H non Wi-Fi
-Gigabyte gtz 1660 Ti 6 GB OC Edition.
-AMD Ryzen 5 3600.
-16 GB (8x2) Corsair Vengeance DDR4 RAM.
-Thermaltake T25G tempered glass Full airflow 850W PSU(kasaya dahil)
-Seagate skyhawk 1TB HDD.
-Kioxia 512 GB M.2 SSD.

Not: Servisi aradım, modemi 10-15 dakika kapatın açın düzelir dediler. Yoksa kablo arızalıdır dediler. Başka kablo denedim, aynı sorun devam ediyor.

IMG_20231125_201329.jpg

Son düzenleme:
Bilgisayari Wi-Fi ile kullanmak için Wi-Fi kartı almanız gerek. (ismi aklıma gelmedi).

Neden başka türlü olmaz mı? (Wi-Fi bence zorunluluk değil.)

Wi-Fi ile kullanmak istediğinizi belirtmişsiniz? Kablo ile sorun olmadığınıda eklemişsiniz başlıkta? Kablo ile kullanabilirsiniz o halde?

Hocam siz çok yanlış anlamışsınız başlıkta öyle bir şey yok ve Wi-Fi olmadığı için kablolu bağlanıyorum ama modemden PC'ye internet gelmiyor dedim.

Hocam siz çok yanlış anlamışsınız başlıkta öyle bir şey yok ve Wi-Fi olmadığı için kablolu bağlanıyorum ama modemden PC'ye internet gelmiyor dedim.
Şuan farkettim pardon. Modem arayüzünden ne gösteriyor ? Kaç mbs paket kullanıyorsunuz, ayrıca hangi ISS?

Şu an fark ettim pardon. Modem arayüzünden ne gösteriyor? Kaç Mbps paket kullanıyorsunuz, ayrıca hangi ISS?

24 Mbps paket var modem arayüzü nereden açılır bilmiyorum ISS ne hiç bilmiyorum hocam hiç uğraşmamıştım.

24 Mbps paket var modem arayüzü nereden açılır bilmiyorum ISS ne hiç bilmiyorum hocam hiç uğraşmamıştım.
Türk Telekom sanırım, internet servis sağlayıcısı demek. Modem arayüzü için wifi ile veya bilgisayardan chrome'a 192.168.1.1 yazıp kullanıcı adına turktelekom. Şifre kısmına da turktelekom yazıp giriş yapmayı dener misin?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı