B450M S2H Sistem PSU Pin Çıkışı Sorunu

Kadirhann

Femtopat
İyi günler öncelikle ben bu pin muhabbetlerini anlamıyorum, bir arkadaş şunu yazmış da aklıma takıldı. PSU'da 8 pin çıkışı yokmuş alırken dikkat edin 6+2 ekran kartı için sakin bağlamayın anakartı yakarsınız 4+4 olacak anakartın güç girişi diye yazmış Gigabyte B450 S2H anakartı yorumuna şimdi benim sistem şu şekilde:
Sapphire 5500XT Nitro 8 GB ekran karti.
Cougar STX 700.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200802-193621_n11com.jpg
    Screenshot_20200802-193621_n11com.jpg
    201,4 KB · Görüntüleme: 48
Hocam ekran kartı beslemesi farklıdır. CPU için 4+4 olanı tercih edin.

Screenshot_20200530-221016.png

Hocam şimdi PSU'dan PCI Express güç kablosu olarak 6+2 kablolar olur. Bundan bir tane olur iki tane olur yani değişir PSU'ya göre. Yüksek güçteki PSU'da daha çok olur doğal olarak. 4+4 pin olarak bahsedilen de sizin anakartınızın en sol üstünde olan güç kablosudur. Bazı anakartlar 2 adet 4+4 pin güç bağlantısı ister. Veya bir adet 4+4 bir adet de yanında sadece 4 pin. Hem pinlerin giriş şekilleri de farklı. Yani yanlışlık yapılması kolay değil.

Hocam şimdi PSU'dan PCI Express güç kablosu olarak 6+2 kablolar olur. Bundan bir tane olur iki tane olur yani değişir PSU'ya göre. Yüksek güçteki PSU'da daha çok olur doğal olarak. 4+4 pin olarak bahsedilen de sizin anakartınızın en sol üstünde olan güç kablosudur. Bazı anakartlar 2 adet 4+4 pin güç bağlantısı ister. Veya bir adet 4+4 bir adet de yanında sadece 4 pin. Hem pinlerin giriş şekilleri de farklı. Yani yanlışlık yapılması kolay değil.
Hocam peki bana şunu söyler mısınız bilgili bir abiye benziyorsun B450 S2H anakart Sapphire 5500XT Nitro 8 GB Ryzen 5 3600 veya 2600 Kingston 240GB SSD ile bu anakart uyumlu mu?

6+2 PCI pinini 4+4 CPU soketine takmaya çalışmayın. Aldığınız güç kaynağının 4+4 CPU pinleri vardır mutlaka 6+2 ile karıştırmanız imkansız.

Evet hocam. Uyumlu bir anakart. Kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı