B450M S2H sistemde "above 4G decoding" ayarı açıldıktan sonra sistem görüntü vermiyor

Eneskonc5

Yoctopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, herkese iyi akşamlar. Benim bilgisayarımda Gigabyte B450M S2H ve RX 580 2048sp var. BIOS'ta gezerken above 4G decoding diye bir ayar açtım ve kaydettikten sonra bilgisayar görüntü vermemeye başladı. Ekran kartı desteklemiyormuş galiba klavye mouse hariç kasadaki bütün ışıklar yanıyor ancak işlemci fanı 3 saniyede 5 saniyede bir kapanıp açılıyor. Clear CMOS denedim, RAM'ları çıkarttım-taktım denedim, BIOS pilini çıkarttım denedim ama bir türlü düzelmiyor. Bana yardımcı olabilecek biri var mı? Maddi durumum da şu an için çok el verişli değil parça değiştirmek için. Yaşayıp düzelten birisi de bana yardımcı olursa çok minnettar olurum. Bu arada RAM'leri çıkarınca işlemci fanı kapanıp açılmıyor. Şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın fişini prizden çekin ardından kasanın güç tuşuna birkaç kez basarak içeride kalan elektriği tamamen boşalt. Sonra bir tornavida yardımıyla anakart üzerindeki CLR_CMOS yazan iki pine aynı anda yaklaşık 20 saniye boyunca değdirip kısa devre yaptırın. Açıkçası bu yöntem pili çıkarmaya göre daha kesin sonuç verir ve BIOS u fabrika ayarlarına döndürür.
Fanın sürekli durup tekrar çalışması genelde sistemin boot edemediğine işaret eder. BIOS u bu tornavida yöntemiyle sıfırladıktan sonra yalnızca tek bir RAM takarak sistemi çalıştırmayı deneyin. Özellikle RX 580 2048SP modellerinde UEFI modu bazen sorun çıkarabiliyor ve sistemin kilitlenmesine yol açabiliyor. Görüntü geldikten sonra Windowsun diski GPT Mİ MBR Mİ kullandığını kontrol etmeden UEFI ayarını tekrar açmanızı önermem.

Bilgisayarın fişini prizden çekin ardından kasanın güç tuşuna birkaç kez basarak içeride kalan elektriği tamamen boşalt. Sonra bir tornavida yardımıyla anakart üzerindeki CLR_CMOS yazan iki pine aynı anda yaklaşık 20 saniye boyunca değdirip kısa devre yaptırın. Açıkçası bu yöntem pili çıkarmaya göre daha kesin sonuç verir ve BIOS'u fabrika ayarlarına döndürür.
Fanın sürekli durup tekrar çalışması genelde sistemin boot edemediğine işaret eder. BIOS'u bu tornavida yöntemiyle sıfırladıktan sonra yalnızca tek bir RAM takarak sistemi çalıştırmayı deneyin. Özellikle RX 580 2048SP modellerinde UEFI modu bazen sorun çıkarabiliyor ve sistemin kilitlenmesine yol açabiliyor. Görüntü geldikten sonra Windows'un diski GPT Mİ MBR Mİ kullandığını kontrol etmeden UEFI ayarını tekrar açmanızı önermem.

Hocam dediklerinizi denedim ama sonuç yine aynı maalesef bu neden kaynaklı olabilir anakart kitlenmiş olabilir mi işlemcim Ryzen 7 2700 apu da değil

Öncelikle merhaba, herkese iyi akşamlar. Benim bilgisayarımda Gigabyte B450M S2H ve RX 580 2048sp var. BIOS'ta gezerken above 4G decoding diye bir ayar açtım ve kaydettikten sonra bilgisayar görüntü vermemeye başladı. Ekran kartı desteklemiyormuş galiba klavye mouse hariç kasadaki bütün ışıklar yanıyor ancak işlemci fanı 3 saniyede 5 saniyede bir kapanıp açılıyor. Clear CMOS denedim, RAM'ları çıkarttım-taktım denedim, BIOS pilini çıkarttım denedim ama bir türlü düzelmiyor. Bana yardımcı olabilecek biri var mı? Maddi durumum da şu an için çok el verişli değil parça değiştirmek için. Yaşayıp düzelten birisi de bana yardımcı olursa çok minnettar olurum. Bu arada RAM'leri çıkarınca işlemci fanı kapanıp açılmıyor. Şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar.

Ekran kartının üzerinde BIOS switch tuşu var mı?

Hocam dediklerinizi denedim ama sonuç yine aynı maalesef bu neden kaynaklı olabilir anakart kitlenmiş olabilir mi işlemcim Ryzen 7 2700 apu da değil
anakart kilitlenmez bios ayarı takılı kalmıştır.
Quadro marka rx 580 modellerinde UEFI uyumluluğu sorunlu olabiliyor sadece.

statik elektirik takılı kalmış olabilir o elektiriği boşaltmayı deneyin anakarttaki elektirik boşaldığında BİOSU ayarı unutmaya zorlar ekran kartını tamamen söküp sıfırlamayı öyle yapabilirsiniz

anakart kilitlenmez bios ayarı takılı kalmıştır.
Quadro marka rx 580 modellerinde UEFI uyumluluğu sorunlu olabiliyor sadece.

statik elektirik takılı kalmış olabilir o elektiriği boşaltmayı deneyin anakarttaki elektirik boşaldığında BİOSU ayarı unutmaya zorlar ekran kartını tamamen söküp sıfırlamayı öyle yapabilirsiniz
onu nasıl yapacağım tam olarak yardımcı olabilir misin

onu nasıl yapacağım tam olarak yardımcı olabilir misin
bilgisayarın arkasındaki güç kablosunu prizden tamamen çekin ardından anakartın üzerindeki o yuvarlak BIOS pilini tırnağınızla hafifçe bastırıp yuvadan çıkarabilirsiniz Ekran kartının hemen altında veya sağ alt köşesinde CLR_CMOS yazan yan yana iki tane küçük iğne göreceksiniz.
Pili çıkardıktan sonra bir tornavidanın ucunu bu iki iğneye aynı anda değdirin Tornavidayı öylece tutun bir yandan, kasanın önündeki açma/kapama tuşuna da bir 15-20 saniye boyunca basılı tutun Bu sayede anakarttaki tüm statik elektrik boşalır ve BIOS ayarları fabrikaya dönüyor sonra tornavidayı çekin pili geri takın ve sistemi çalıştırmayı deneyin eğer görüntü gelmezse ekran kartını söküp bu işlemi kart yokken bir kez daha tekrarlayın

bilgisayarın arkasındaki güç kablosunu prizden tamamen çekin ardından anakartın üzerindeki o yuvarlak BIOS pilini tırnağınızla hafifçe bastırıp yuvadan çıkarabilirsiniz Ekran kartının hemen altında veya sağ alt köşesinde CLR_CMOS yazan yan yana iki tane küçük iğne göreceksiniz.
Pili çıkardıktan sonra bir tornavidanın ucunu bu iki iğneye aynı anda değdirin Tornavidayı öylece tutun bir yandan, kasanın önündeki açma/kapama tuşuna da bir 15-20 saniye boyunca basılı tutun Bu sayede anakarttaki tüm statik elektrik boşalır ve BIOS ayarları fabrikaya dönüyor sonra tornavidayı çekin pili geri takın ve sistemi çalıştırmayı deneyin eğer görüntü gelmezse ekran kartını söküp bu işlemi kart yokken bir kez daha tekrarlayın
onuda denedim maalesef yine aynı

Klavye ışığı yanıyormu ekrankartı enson iş ağıda olsa bios geçiyorsa klavye ışığı yanması lazım yanmasa bios çökmüştür 1 adet flaş bellek bul anakartın bios içinde yazılımı var onu çalıştır sana farkli rom vericektir onu flash at sonra anakartın kullanma klavuzunda bios USB görürsün onu algılamış lazım senin anakart flash back yoktur ondan bu şekilde devam ettirmez sonra bana yaz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı