Çözüldü B450M S2H sistemde BIOS ekranı gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ReProof

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
RAM
G.Skill 2x8 3200
İşlemci
R5 4650G
B450M S2H kullanıyorum. Sistem açılırken BIOS ekranı gelmiyor gelmesi için 7+8 defa kapatıp açmam gerekiyor. BIOS son sürüm F63a yüklüydü F60'a düşürdüm yine aynı. BIOS üzerinden en ufak bir ayar yapsam sistem açılmıyor otomatik onarmaya giriyor. Ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
F62 sürümü kurdum yaklaşık 48 saattir sorunsuz çalışıyor. Benzer sorunu yaşayanlar F62 ile kullanabiliriler.
Öncelikle Fast Boot açıksa kapatın, bu köşede cepte olsun.

Windows'tan BIOS'a girmeyi deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gigabyte anakartlardaki sürüm notlarını okudunuz mu? Bazı BIOS sürümlerine geçiş yapmadan önce önceki BIOS sürümlerini yüklemek gerekebiliyor. Örneğin F40 sürüme geçmeden önce F32'yi kurmanız gerekiyor.

Öncelikle Fast boot açıksa kapatın, bu köşede cepte olsun.

Windows'tan BIOS'a girmeyi deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gigabyte anakartlardaki sürüm notlarını okudunuz mu? Bazı BIOS sürümlerine geçiş yapmadan önce önceki BIOS sürümlerini yüklemek gerekebiliyor. Örneğin F40 sürüme geçmeden önce F32'yi kurmanız gerekiyor.

Windows üzerinden girebiliyorum sorun olmuyor. Fast boot kapalı zaten. BIOS güncellemesini 5000 serisi işlemci desteği için güncellenmesini talep ederek aldım. Geldiğinde F63a sürümü ile geldi. Bende F60 sürümüne düşürdüm sorun kalkar diye fakat devam ediyor.
Hard disk varsa hard diske kurun Windows sürümünü kurarken SSD takılı olmasın sorunsuz kurulursa SSD geri takıp tekrar deneyin. Açılmazsa SSD sorunlu olabilir.

HDD ile deneme yaptım sorun disk kaynaklı değil. HDD ile de BIOS açılmıyor. Art arda 7-8 defa sisteme reset atıp deniyorum giriyor. Normal açılırken anakart logosu gelmeden direkt Windows açılıyor.

Windows üzerinden girebiliyorum sorun olmuyor. Fast boot kapalı zaten. BIOS güncellemesini 5000 serisi işlemci desteği için güncellenmesini talep ederek aldım. Geldiğinde F63a sürümü ile geldi. Bende F60 sürümüne düşürdüm sorun kalkar diye fakat devam ediyor.

HDD ile deneme yaptım sorun disk kaynaklı değil. HDD ile de BIOS açılmıyor. Art arda 7-8 defa sisteme reset atıp deniyorum giriyor. Normal açılırken anakart logosu gelmeden direkt Windows açılıyor.

Fastboot kapat anakartın sitesinde bu program vardı. İlk önce App Center ku ondan sonra fastboot programı kur. Sonra programdan kapat hızlı önyüklemeyi BIOS ekranına erişeceksin.

Windows üzerinden girebiliyorum sorun olmuyor. Fast boot kapalı zaten. BIOS güncellemesini 5000 serisi işlemci desteği için güncellenmesini talep ederek aldım. Geldiğinde F63a sürümü ile geldi. Ben de F60 sürümüne düşürdüm sorun kalkar diye fakat devam ediyor.

Anladım, BIOS'u güncelleyen arkadaşlar dikkat etmemiş olabilir sürüm notlarına.

Bir link atmıştım, oradaki belirttiğim sürüm notlu BIOS'ları ilk önce kurun. Sonra sonraki sürümlere geçin. Böyle deneyelim.

Bazı BIOS sürümlerine geçiş yapmadan önce önceki BIOS sürümlerini yüklemek gerekebiliyor. Örneğin F40 sürüme geçmeden önce F32'yi kurmanız gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı