B450M S2H sistemde fanlar son hızda çalışıyor

Minemosyne

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar aşağıda belirttiğim özellikteki kasa ve soğutucuya sahibim. Sıvı soğutucu ve kasa fanları sanırım son hızda çalışıyor ve uğultu yapıyorlar. Elle ayarı NZXT uygulamasından denesem de pek işe yaramadı. Kasa değiştirmem ne kadar fayda sağlar? Farklı kasa aynı sıvı soğutucu ne gibi değişiklik verir? Bütçem kasayı satabileceğim bir fiyat olabilir.

Gigabyte B450M S2H.
NZXT H510 Elite RGB.
NZXT Kraken M22 sıvı soğutucu.

Çoğaltıcı yüzünden mi oluyor acaba. Ama CPU soğutucusu ayrı taktığını düşünüyorum o zaman onda sorun olmaması lazımdı.

Bios ayarlarını sıfırlamayı deneyin ve nzxt ayarlarını varsayılanda bırakın

Çoğaltıcı yüzünden mi oluyor acaba. Ama CPU soğutucusu ayrı taktığını düşünüyorum o zaman onda sorun olmaması lazımdı.

Sistem hazır halde geldi kasanın arka kısmında bir çoğaltıcı mevcut. Ancak sıvı soğutucuyu uygulama üzerinden kontrol edemedim.

BIOS'ta hangi ayarları sıfırlamam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
R5 5600X

Bir arkadaş fanların Molex'e bağlı olduğundan tam performans çalıştığını söyledi bu durumu nasıl çözebilirim?

Fanlar Molex ile doğrudan PSU'ya bağlanıyorsa son hızda çalışacaktır. Eğer fanın ekstra 4 pin kablosu varsa onu anakarta bağlayarak kontrol edebilirsiniz. Aksi takdirde yapabileceğiniz bir şey yok.

Sıcaklıklar ne bu alemde? BIOS'tan fan profilini silente çekmeyi denediniz mi? En azından sıvı soğutucu silentte çalışırsa ses azalabilir. Ben öyle yaptım azaldı biraz.

Sıcaklıklar ne bu alemde? BIOS'tan fan profilini silente çekmeyi denediniz mi? En azından sıvı soğutucu silentte çalışırsa ses azalabilir. Ben öyle yaptım azaldı biraz.
Hocam boşta genelde 38-42 arası. PUBG oynadım en fazla olarak o sırada da 60-67 arasında idi.

Kasada ki connectorün anakarta bağlantısını yaptınız değil mi? Orada fan seçeneklerini görüyor ve değiştiriyorsunuz fakat tepki vermiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…