B450M S2H sistemde fanlar son hızda çalışıyor

Hocam R5 5600X'te durum nasıldır bilmiyorum ama R5 3600X ve Cooler Master Masterliquid Lite var bende de. Bilgisayar boşta da olsa yükte de olsa sıvı soğutma son hızda çalışıyordu. AMD Ryzen Master Utility ile işlemciyi izlediğimde boşta bile anormal voltaj çektiğini gördüm. Kendi kendine tribe giriyordu.

Sorunumun çözümüne gelince; AMD Ryzen Master aracılığı ile her başlangıçta işlemci hızını 4.3 GHz'e ve voltajı 1.115 volta sabitliyorum. Sıcaklık ve ses sorunu ortadan kalktı benim için.

Belki sizde de aynı durum vardır. Yeni nesilde işlemciler düzeldi mi bilmiyorum ama, güç yönetim konusunda sıkıntıları var AMD işlemcilerin. Mutlaka bir işlemci hızı ve voltajı düzenlemesi gerekiyor diye düşünüyorum.

Hocam R5 5600X'te durum nasıldır bilmiyorum ama R5 3600X ve Cooler Master Masterliquid Lite var bende de. Bilgisayar boşta da olsa yükte de olsa sıvı soğutma son hızda çalışıyordu. AMD Ryzen Master Utility ile işlemciyi izlediğimde boşta bile anormal voltaj çektiğini gördüm. Kendi kendine tribe giriyordu.

Sorunumun çözümüne gelince; AMD Ryzen Master aracılığı ile her başlangıçta işlemci hızını 4.3 GHz'e ve voltajı 1.115 volta sabitliyorum. Sıcaklık ve ses sorunu ortadan kalktı benim için.

Belki sizde de aynı durum vardır. Yeni nesilde işlemciler düzeldi mi bilmiyorum ama, güç yönetim konusunda sıkıntıları var AMD işlemcilerin. Mutlaka bir işlemci hızı ve voltajı düzenlemesi gerekiyor diye düşünüyorum.
Hocam 5600x için nasıl bir ayarlama uygun olur bende deneyeceğim şimdi ?

Bunun için ciddi bir araştırma ve deneme gerekiyor. Şu an verebileceğim herhangi bir bilgi sisteminize ciddi zararlar verebilir.

İşlemcinizin varsayılan en yüksek işlemci hızı 4.6 GHz olarak görünüyor. 4.6 GHz ile denemeler yapmanızı tavsiye ederim. Voltajı başlangıçta 1 volt veya 1.05 volttan başlatabilirsiniz. Her seferinde Apply & Test diyerek deneme yapacaksınız. Voltaj yetmediği taktirde sistem yeniden başlayacaktır, bu durumda voltajı 0.05 artırarak tekrar denemelisiniz. Fakat birçok yerde 1.4 voltu geçmemeniz öneriliyor. Siz 1.3 voltun üstüne çıkmayın. Sistemin yeniden başlamadığı ayarda Cinebench ile stress testinde 10 dakika daha deneme yapmanız gerekiyor.

Forumda hız aşırtma ile ilgili birçok konu mevcut. Yabancı forumları ve videoları da inceleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı