Çözüldü B450M S2H sistemin Ethernet bağlantısı kesiliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ma'at

Gigapat
Sosyal Tayfı
Katılım
23 Haziran 2019
Mesajlar
7.077
Makaleler
8
Çözümler
297
Yer
LTFH
Merhaba,

Free Download Manager üzerinden torrent olarak ISO indirdikten sonra bu problem başladı. Birkaç ay önce yine torrent indirme sırasında bu problemle karşılaşıyordum, bugüne dek çözülmüş gibiydi. Ethernet bağlantısı kesildikten sonra modemi yeniden başlattığım zaman bağlantı geliyor. Ethernet portunu çıkarıp takarsam, sistemi yeniden başlatırsam bilgisayar üzerinde internet kesiliyor. Modem ayarlarıyla, ağ sürücüsüyle işletim sistemiyle bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Windows üzerinde de Arch Linux üzerinde de aynı problem yaşanıyor. USB ile telefondan internet paylaşımı yaparsam telefonda Wi-Fi bağlantısı kopuyor. Onun haricinde diğer cihazlarda Wi-Fi bağlantısı sağlayabiliyorum.

Bu problem harici Ethernet veya Wi-Fi kartı almadan çözüme kavuşturulabilir mi?

  • Anakart: Gigabyte B450M S2H
  • Modem: TP-Link TD-W9960
 
Selam, AMD driver sayfasından anakartınıza uyumlu olan chipset driverini kurun ve sistemi yeniden başlatın.

Daha sonrasında anakartınızın resmi sitesinden olma şartıyla güncel Ethernet driverini indirin kurun ve sistemi yeniden başlatın.
 
Anakartınızın chipsetinde bir problem olabilir. Daha öncesinde ASUS anakartta başımıza gelmişti yapılan kontrollerde Ethernet çipi değişmişti. Bu şekilde sorunu çözmüştük. Bu durum da elektiriğin gidip gelmesinden başımıza gelmişti. Modeme yüksek voltaj gelmiş o da Ethernet soketimize zarar vermişti.
 
Konuyu açtıktan sonra tekrar sorun yaşamadım. En son modemi sıfırlamıştım, farklı bir Ethernet kablosu denemiştim. Çözümü bu mu, kendiliğinden mi düzeldi yoksa tek seferlik mi oldu tam olarak emin değilim.
 

Geri
Yukarı