B450M S2H V2 Secure Boot sonrası sistem açılmıyor

EmrCtn1

Decapat
Katılım
19 Ekim 2020
Mesajlar
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Secure Boot sonrası sistem boot etmiyor ve fanlar hızlanıp yavaşlıyor sürekli. Secure Boot açtıktan sonra bu duruma geldi ve hata yaptığımı çok geç fark ettim. CMOS clear kısmında 4 pin var ve 2'şer olarak ikisine de ayrı ayrı 10-20 sn arası tornavida ile temas ettim bir şey değişmedi. BIOS pili çıkarıp bekledim yine aynı. Ne yapmalıyım? BIOS çipi üzerinden 1-6 pine temas edip açanlar var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Secure boot açtıysanız 2 çözümü var ya daha düşük işlemci takıp görüntü almayı deneyeceksiniz yada servise göndereceksiniz cihaza bağlayacaklar default edecekler.
 
İlk önce çözümü, sonra ise nasıl Windows 11 ayarlarını yapmanız gerektiğini yazacağım.
Çözüm; Ekran kartını söküp on-board yani anakart üzerinden görüntü alacaksınız. Eğer ki işlemciniz kf serisi ise bu işlemi yapamazsınız. Bir yerden işlemci bulup böyle halletmeniz gerekir. Görüntü aldıktan sonra bios sıfırlayıp cihazı yeniden başlatın. Sonra ekran kartını takıp normal bir şekilde kullanabilirsiniz.
Peki Windows 11 tpm+secure boot nasıl yaparım?
İlk önce Bios'dan CSM ayarını disable yapacağız sonrasında f10 yapıp kaydedip pc'yi yeniden başlatacağız. Bu işlemden sonra tekrar bios'a girip secure boot ve tpm mi aktif edersek herhangi bir problem ile karşılaşmıyorsunuz.
Umarım aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımım dokunur...
İşlemcin amd ise G serili bir işlemci ile bu işlemi yapmalısın.
 
Sorunu anakart pili çıkarıp takarak yani o şekilde bios sıfırlayarak çözdüm ama secure yi tekrar aktif edersem aynı sorun olacak diye yapmıyorum bu yüzden Valorant oynayamıyorum. Acaba bios güncellemesi yapsam ve sonra secure aktif etsem aynı sorun oluşur mu?
 

Geri
Yukarı