B450M S2H ve Ryzen5 2600X ideal voltaj değerleri

ceboniesta

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Anakart: B450M S2H.
İşlemci: Ryzen5 2600X.
Soğutucu: Dark Freezer X120.

Anlık olarak CPU'ya hiçbir şekilde dokunmadım. Default ayarlarda kullanıyorum ve işlemci boştayken min: 36derece.
Benim kafama takılan konu ise işlemciden alabileceğim en iyi performansı hangi voltaj değerleriyle sağlıklı kullanabiliyor olabileceğim. Çoğu yerde deneme/yanılma deniyor ama bu konuda hiç tecrübeli değilim.

Özetleyecek olursam; işlemcimi kaç GHz'e çıkarıp voltajı kaç verirsem en iyi performansı alırım ve bu benim sisteminin ömrünü etkilemez? En iyi performansı nasıl alırım cihazın ömrünü, sıcaklığını koruyararak?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

4.0 GHz 1.2v ile başlamayı deneyin. Sonrasında yavaş yavaş İşlemci Frekans'ını arttırın, testleri geçemezse geçene kadar voltaj arttırın. 2600x güvenli voltaj olarak maksimum 1.36V önerilmiş, üzerine çıkmamaya çalışın.

4.0 GHz 1.2v ile başlamayı deneyin. Sonrasında yavaş yavaş İşlemci Frekans'ını arttırın, testleri geçemezse geçene kadar voltaj arttırın. 2600x güvenli voltaj olarak maksimum 1.36V önerilmiş, üzerine çıkmamaya çalışın.
4.0 ile 1.2v voltaj değerini ayarladıktan sonra neye bakmam gerek ve hala frekansı arttırmam gerektiğini nasıl anlayacağım? Benim tam olarak anlamadığım misal 4.0 GHZ'de 1.2v ile kayıpsız, tam olarak stabil çalıştığını nasıl anlarım

4.0 ile 1.2v voltaj değerini ayarladıktan sonra neye bakmam gerek ve hala frekansı arttırmam gerektiğini nasıl anlayacağım? Benim tam olarak anlamadığım misal 4.0 GHZ'de 1.2v ile kayıpsız, tam olarak stabil çalıştığını nasıl anlarım
AIDA64 System Stability Test'ini yapın, sistem sıcaklıklarını kontrol edin, test sırasında program hata vermezse ve mavi ekran almazsanız günlük kullanımda hiçbir sorun yaşamazsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı