2600X voltaj değerleri iyi mi?

Eğer CPU çekirdek voltajı daha doğru değer veriyorsa gerçekten bu hızda bu voltaj değeri çok iyi. Birkaç forumda daha okudum. Vcore değeri işlemcinin istediği voltaj miktarıyken CPU çekirdek voltajı ise işlemciye verilen voltaj değeriymiş.

Kendim kontrol ettiğimde iki voltaj arasında fark yok denecek kadar az sende niye o kadar fark var anlamadım.

Pardon yanlış yere bakıyormuşum. Arada 0.05v fark ediyor yine senin attığın görseldeki kadar fark yok.
Bu konuda pek bir bilgim yok ama llc ayarı diye bir şey var, bir ihtimal belki anakartın otomatik olarak o ayarı yüksek (ya da az) verdiği için olabilir. Araştırmakta fayda var.

Muhtemelen vdroop oluyor. Anakartımda llc ayarı yok. B450M S2H kullanıyorum. Ne yapacağımı da tam çözemedim stok ayarlarda bırakınca Vcore değeri 1.45 oluyor. Ki bu çok fazla.

Son düzenleme:
Evet ama normal vdroop değeri hatırladığım kadarıyla 0.05V ila 0.1V arasındaydı sendeki ise devasa bir fark. Belki HWiNFO yanlış okuyordur bilemiyorum. LLC ayarı olmadığına emin misin? Benim B350M anakartımda bile var. Tabii zaten normal şartlar altında onlarla oynamaman lazım. Anakartın BIOS sürümü çok eski olabilir mi?

Evet ama normal vdroop değeri hatırladığım kadarıyla 0.05v ila 0.1v arasındaydı sendeki ise devasa bir fark. Belki HWiNFO yanlış okuyordur bilemiyorum. Llc ayarı olmadığına emin misin? Benim B350M anakartımda bile var. Tabii zaten normal şartlar altında onlarla oynamaman lazım. Anakartın BIOS sürümü çok eski olabilir mi?

Yani BIOS'taki tüm sekmelere baktım fakat öyle bir ayar göremedim. BIOS sürümüm de güncel. Tek tek fotoğraf da atabilirim.

Evet anakartında bu ayar yokmuş o yüzden yapacak bir şey de yok. Eğer sorunsuz çalışıyorsa bırak çalıssın çok takma kafana. Bende aynı işlemciyi kullanıyorum eğer istersen stabil bulduğum değerleri atabilirim.

Evet anakartında bu ayar yokmuş o yüzden yapacak bir şey de yok. Eğer sorunsuz çalışıyorsa bırak çalıssın çok takma kafana. Bende aynı işlemciyi kullanıyorum eğer istersen stabil bulduğum değerleri atabilirim.

Çok iyi olur. Referans olur benim için.

4.1GHz-1.3375V / 4GHz-1.24V Genelde bu iki farklı ayarda kullanıyorum bir de son olarak güç tüketimini azaltmak için 3.8GHz-1.09V olarak kullanıyorum.
Bu değerler Core voltage üzerinden değerler, vdroop ile 0.05V aşağıda çalışıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı