Çözüldü B450M sistemde İşlemci değişikliği sonrası sistem aniden kapandı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

edenpul

Decapat
Daha fazla  
RAM
2x8 RAM
Ekran kartı
RX 570
Anakart
B450M
İşlemci
R5 5600X
R3 2600X'den R5 5600X'e geçtim, ilk başta bir şey yoktu. Test etmek için Valorant'a girdim, biraz oynadım sonra bir anda PC kapandı.

Sorunlu olan RAM'i takıp deneyin. Sorun işlemcide de olabilir. BIOS güncellemelerini yaptınız mı?
Denedim bios güncel sadece çift kanal kullanınca kapanıyo

Sorunlu olan RAM'i takıp deneyin. Sorun işlemcide de olabilir. BIOS güncellemelerini yaptınız mı?

BIOS güncel sorunlu RAM'i de denedim sadece çift kanal kullanınca kapanıyor

Son düzenleme:
bakıcam şu an en güncel sürümu yüklüyorum

P7.40
Hocam hortlattığım için kusura bakmayın.
Hiç bir yerde aynı sorunla karşılaşmadım, ve net bir cevap bulamadım. Ben de şuanda aynı şekildeyim, işlemci değişikliği sonrası çift kanal yükteyken kapanıyor fakat tek kanalda sorun yok. Nasıl çözdünüz?

Hiçbir yerde aynı sorunla karşılaşmadım, ve net bir cevap bulamadım. Ben de şu anda aynı şekildeyim, işlemci değişikliği sonrası çift kanal yükteyken kapanıyor fakat tek kanalda sorun yok. Nasıl çözdünüz.

Sorun RAM'lerden birinde de olabilir, işlemcide de. 3.cü bir RAM ile deneme yanılma yapmadan kesin bir şey söylemek mümkün değil sanırım hocam.

Tek çözüm sanırım anakart değişikliği.

Hiçbir yerde aynı sorunla karşılaşmadım, ve net bir cevap bulamadım. Ben de şu anda aynı şekildeyim, işlemci değişikliği sonrası çift kanal yükteyken kapanıyor fakat tek kanalda sorun yok. Nasıl çözdünüz?

Anakart modeli ASRock B450M HDV 4.0 ise, 5000 serisi işlemci ile XMP açınca veya çift kanal RAM kullanınca kapanma oluyor, sorunlu anakart.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı