B450MK anakart R5 5600X sistemime sorun çıkartır mı?

childe1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, İtopya'da calisanin yardimiyla PC topladik fakat anakarttan emin olamadim.
ASUS GeForce RTX 3060 Dual white.
Corsair 2x8 GB 3200 MHz.
AMD Ryzen 5 5600X.
Game booster titan 240mm sivi sogutma.
MLD 1TB SSD.
Thermaltake 200 tg 650W 80+

Sistem ozellikleri bu sekilde, herhangi bir sorun cikartir mi basliktaki anakart bana? Veya bu parca cok kotu dediginiz bir şey var mi?
İnternetten almak gibi bir durumum yok o yuzden sadece gidip İtopya veya vatan magazalarindan alabiliyorum.

Merhaba, İtopya'da calisanin yardimiyla PC topladik fakat anakarttan emin olamadim.
ASUS GeForce RTX 3060 Dual white.
Corsair 2x8 GB 3200 MHz.
AMD Ryzen 5 5600X.
Game booster titan 240mm sivi sogutma.
MLD 1TB SSD.
Thermaltake 200 tg 650W 80+

Sistem ozellikleri bu sekilde, herhangi bir sorun cikartir mi basliktaki anakart bana? Veya bu parca cok kotu dediginiz bir şey var mi?
İnternetten almak gibi bir durumum yok o yuzden sadece gidip İtopya veya vatan magazalarindan alabiliyorum.
Sıkıntı söz konusu değil, Biostar B450M-H ile kullanıyorum.

5600X yerine 5600 alınabilirdi fiyat farkına değecek hiçbir şey yok aralarında. O işlemci için kule tipi soğutma yeterdi daha fazla masrafa girip sıvı soğutucaya gerek yoktu bence. MLD SSD alt klasman bir SSD ama işini görür. PSU yeterli. B450 de yeterli.

Sıvı soğutmaya gerek yok hem de Game Booster sıvı soğutmaya hiç gerek yok boşa pompa bakımı masrafı çıkar.

Game Booster tercih etmeseydiniz keşke. RAM olarak da Corsair(LPX ise) tercih etmezdim. SSD ortalama altı kalmış. 5600X gereksiz olmuş ama anakart ile sorun çıkartmaz. Fiyat nedir?
26000 civariydi net kusurati hatirlamiyorum ama. O fiyata daha iyi sistemler toplanabileceginin farkindayim ama maalesef magazadan bizzat almam gerekiyor ve gittigimde hicbir seyin (ozellikle ekran kartlarinin) stogu kalmamis oluyor ya da bana oyle denk geldi bilmiyorum. Hazir sistemlerde de kasayi 2-3 secenek haric degistiremeyecegimi soyledi, rampage almak istemedim. Ustune bir de her gecen gun zam geldigi icin mecbur aldim gibi oldu. Butcem 25 civariydi, calisan 5600 alicaksam sivi sogutucuya gerek olmadigini ama 5600x alicaksam eklememin daha iyi oldugunu soyledi. Acikcasi sogutmayi cok arastirmadim, calisanin onerdigini eklettirdim. Sisteme bi zarar vermedigi ve sorun cikartmadigi surece sorun etmem diye dusunuyorum, ortalama oyunlar oynayip gundelik kullanim amacim.

26000 civariydi net kusurati hatirlamiyorum ama. O fiyata daha iyi sistemler toplanabileceginin farkindayim ama maalesef magazadan bizzat almam gerekiyor ve gittigimde hiçbir seyin (ozellikle ekran kartlarinin) stoku kalmamis oluyor ya da bana oyle denk geldi bilmiyorum. Hazir sistemlerde de kasayi 2-3 secenek haric degistiremeyecegimi soyledi, Rampage almak istemedim. Ustune bir de her gecen gun zam geldigi icin mecbur aldim gibi oldu. Bütçem 25 civariydi, calisan 5600 alacaksam sivi sogutucuya gerek olmadigini ama 5600X alacaksam eklememin daha iyi oldugunu soyledi. Açıkçası sogutmayi cok arastirmadim, calisanin onerdigini eklettirdim. Sisteme bir zarar vermedigi ve sorun cikartmadigi surece sorun etmem diye dusunuyorum, ortalama oyunlar oynayip gundelik kullanim amacim.

O fiyat aşırı derecede pahalı ama yapacak bir şey yok dediğin gibi. 3070 Ti olan sistemler o fiyata satılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı