B550-A PRO sistemde RAM'ları 16'dan 32'ye yükseltmek

Makaleler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU : R7 5800X
MB : Msi B550-A Pro AM4 Socket MB
RAM : 4x8 3200Mhz CL15 XPG D41 Tuf alliance
SSD : 1 TB 980 Evo +G1 1TB + 512GB M.2 XPG S20G
PSU : NZXT 650W 80+ Gold
CASE : DLX21
GPU : RTX 3070 TI 8GB GDDR6X EVGA FTW3 Ultra
Keyboard : XPG Summoner Red SW
Mouse : Razer deathadder V2
Headset : Hyper X Cloud II wireless
Monitor : Asus rog strix 320Hz 2k 27"
Meslek
Radyoloji teknikeri
Anakart
B550-A PRO
İşlemci
R5 1600AF
Genel olarak oyun + yayın arkada dicsord Opera Afterburner vb bir sürü uygulamam açık oluyor genelde. Oyun esnasında 14 GB kullanılıyor. Sizce 32'ye yükseltsem biraz olsa da rahatlama yaşar mı sistem? Demek istediğim değer mı yapmaya?

14 kullanıyorsa zaten artık sınırdadır. Zira Windows da arkaplanda 2GB kullanıyor diye biliyorum.
Eğer FPS Spike, FPS drop gibi sıkıntılarınız varsa rahatlama yaşarsınız. İhtiyaç olduğu sürece de yapmaya her daim değer.

32GB RAM diğer parçaların performansından emin olunduktan sonra yapmaya değer. Oraya harcanacak parayla işlemci yükseltebilirsin.
Özellikle ihtiyacım var diyorsan tabi ki alabilirsin.

Kendi tecrübemden konuşacak olursam 32GB'ye yükselttiğimden beri sistemin daha hızlandığını, gecikme sürelerinin düştüğünü hissedebiliyorum. Arkaplanda uygulamaları açık bırakmak sıkıntı yaratmıyor, 1440p'de oynamamın etkisiyle beraber oynadığım çoğu oyunda ortalama 10-20GB RAM kullanımı görüyorum. İlk almamın sebebi bu değildi tabi, kullandığım mimarlık uygulamaları olsun, video render olsun daha hızlı ve rahat yapabilmek için bu harcamayı yapmıştım. Ve bu harcamadan oldukça memnunum.

Herkesin ihtiyacı olan bir harcama olduğunu da düşünmüyorum. Siz de RAM'in sınırda olduğunu düşünüyorsunuz, en kötü olacak şey RAM yükseltmesini yapıp deneyimledikten sonra 2 hafta içerisinde iade edip etmemek olur.

14 kullanıyorsa zaten artık sınırdadır. Zira Windows da arkaplanda 2GB kullanıyor diye biliyorum.
Eğer FPS Spike, FPS drop gibi sıkıntılarınız varsa rahatlama yaşarsınız. İhtiyaç olduğu sürece de yapmaya her daim değer.
CS'de arada sırada drop alıyorum evet.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı