B550 anakart alınır mı?

Makaleler
42
Ryzen 5000 serisinin giriş seviyeleri çıkınca yükseltme yapacağım. Şimdiden indirimi devam ederken ASUS TUF B550 veya ASUS ROG Strix B550 bu fiyatlardan alınır mı? ASUS olması yeni işlemci alana kadar Ryzen 1500X ile kullanma ihtimalinden, amazon.com.tr ise iade kolaylığından dolayı tercih ediyorum başka model veya site düşünmüyorum. Kafama takılan kısım B550 anakartlar 2021'de ucuzlar mı? Malum fiyatları dolar bazında eski AMD anakartlardan daha pahalı. B350 ile devam etmeye sıcak bakmıyorum PCIe 3.0 olmasından ve Ryzen 5000'e uymayıp, uysa da sıkıntı yaşama ihtimalinden.

Bugün sipariş geçebilirim ama kalabilir de. Kararsızım.

Hocam şu an bana göre alınmaz, DDR 5 bellekler gelecek, yeni nesil işlemciler çıkacak. Belki komple Intel dizersiniz sistemi. AMD tarafı giderek pahalı yapmaya başladı. R5 1600 AF 600TL iken şu an 1000TL.

Intel 11. nesil ile dizginleri yeniden ele alıcağını düşünüyorum, bence almamalısınız.

B550-F bence alınır, kendisinden pahalı X570 anakartlardan bile daha iyi özellik barındırıyor. 2021'de anakartların ucuzlayacağını pek düşünmüyorum, mevcut piyasa neredeyse hiçbir zaman ucuzlamadı. Tabii özel indirimler gelirse orası başka.

Hocam şu an bana göre alınmaz, DDR 5 bellekler gelecek, yeni nesil işlemciler çıkacak. Belki komple Intel dizersiniz sistemi. AMD tarafı giderek pahalı yapmaya başladı. R5 1600 AF 600TL iken şu an 1000TL.

Intel 11. nesil ile dizginleri yeniden ele alacağını düşünüyorum, bence almamalısınız.

10. nesil ile de güzel iş yapmışlardı özellikle şu anda Ryzen 3. nesile göre daha makul. 11. nesil ile ne yaparlar belli olmaz.

B550-F bence alınır, kendisinden pahalı X570 anakartlardan bile daha iyi özellik barındırıyor. 2021'de anakartların ucuzlayacağını pek düşünmüyorum, mevcut piyasa neredeyse hiçbir zaman ucuzlamadı. Tabii özel indirimler gelirse orası başka.

Doğru. AMD'nin bu fiyat politikası kendisine dönecek gerçi. B350-450 Ryzen 1-2 dönemi fiyalandırmasıyla son dönem Ryzen 3-5 ve B550 fiyatlandırması arasında çok ciddi fark var.

Hocam, özellikle Amazon isteme sebebiniz nedir? B550 Tomahawk aynı paraya ikisinden de iyi biliyorum ancak Amazon'da değil.

İade kolaylığı bir de düzenli müşteriyim. ASUS hem beğendiğim marka bir de Ryzen 1700'ü ASUS B550'de çalıştıranlar olmuştu. Yeni işlemciler çıkıp alana kadar 1500X'i takabilirim. B550 ASUS Strix'e Ryzen 1500X ve 5500 XT takmak da garip geliyor kulağa. AMD güzel bir giriş seviyesi işlemci çıkarmazsa elimde patlar yalnız. 😄

Ryzen 5000 serisinin giriş seviyeleri çıkınca yükseltme yapacağım. Şimdiden indirimi devam ederken ASUS TUF B550 veya ASUS ROG STRIX B550 bu fiyatlardan alınır mı? ASUS olması yeni işlemci alana kadar Ryzen 1500X ile kullanma ihtimalinden, amazon.com.tr ise iade kolaylığından dolayı tercih ediyorum başka model veya site düşünmüyorum. Kafama takılan kısım B550 anakartlar 2021'de ucuzlar mı? Malum fiyatları dolar bazında eski AMD anakartlardan daha pahalı. B350 ile devam etmeye sıcak bakmıyorum PCI-e 3.0 olmasından ve Ryzen 5000'e uymayıp, uysa da sıkıntı yaşama ihtimalinden.

Bugün sipariş geçebilirim ama kalabilir de. Kararsızım.

Tier listlerdeki en iyi B550 anakartlardan ve 2 adet M.2 SSD slotuna sahip.
Bu anakartta yeni çıkmış ve attığımdan daha iyi eğer beklerim diyorsan bunu da alabilirsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı