B550 Aorus Master sorunlu mu?

Makaleler
7
Daha fazla  
Arkadaşlar, yeni sistem toplama arefesindeyim, parçaların hangileri olacağını netleştirmeye çalışıyorum. Anakart için bu modeli uzun zamandır gözüme kestirmiştim ve başka modellere de bakmıyordum. Ta ki newegg'deki kullanıcı yorumlarını okuyana kadar.
Bu anakartı alanların neredeyse yarısı anakartın yandığını, daha ilk çalıştırmadan itibaren artık çalışmaz hale geldiğini ve garantiye göndermek zorunda kaldıklarını yazmışlar.
Acaba amerikaya gönderilen partideki bir sorundan mı kaynaklanıyor yoksa tüm B550 Master modellerinde aynı sorun var mı diye açıkçası kafam karıştı.
İçinizde bu anakartı kullanan, veya anakartı alıp sorun yaşayan var mı? Veya bu sorunun kronik bir sorun olup olmadığıyla ilgili kaynak gösterebilecek olan var mı?

Bir de eğer gerçekten bu anakart sorunluysa, bunun yerine önerebileceğiniz anakart var mı?

Bildiğim kadarıyla kronik sorunu yok. Bazı kullanıcılara birkaç tane sıkıntılı ürün denk gelmiş olabilir.

O anakart Tier S derecesinde. Yani piyasadaki en iyi O.C potansiyeline sahip VRM'li B550 çipsetli anakarttır. He siz Ryzen 5950X gibi bir işlemciyle sıvı nitrojenle extrem O.C yapmayacaksanız almanız gereksiz olur. Çünkü çok pahalı bir anakart.
Onun yerine çok daha uygun fiyatlı MSI B550 Tomahawk alabilirsiniz. Bu da Tier S- derecesinde bir anakarttır. Tam bir F/P canavarıdır.

Liste için:

Sorunlu olduğunu sanmam ama aynı fiyata daha güzel anakartlar var. Bütçe belirtirseniz seviniriz.
Anakart için bütçe olarak 2-2,5K kadar ayırabilirim.
Aslında bazı yerlerde @AlgoritMa'nın da bahsettiği gibi "overkill" olacağı yönünde yorumlar okudum. Açıkçası işlemci olarak R7 5800X almayı düşünüyorum ve ilk etapta çok da OC yapmayı planlamıyorum. Yıllar içinde performans gereksinimi arttıkça OC yapmayı planlıyorum.
Tomahawk güzel bir anakart ama WiFi benim için önemli.
Aorus Master'da tüm M.2 portlarının PCIe.4 ile doğrudan işlemci ile iletişim kurması da çok iyi bir özellik açıkçası. Evet ikinci ve sonrasındaki M.2'yi bağlayınca ekran kartı x8'e düşüyor ancak x8-x16 arasında kaydadeğer bir FPS kaybı olmadığı söyleniyor.

En sağlam B550 anakartlardan birisidir B550 Aorus Master. Eğer içiniz ısınmadıysa bu modele de bakabilirsiniz:

Ayrıca ASUS ROG STRIX tarafında B550 XE diye bir anakart çıkarmış ben nasıl bir kart olduğunu bilmiyorum incelemelerine bakarak tercihte bulunabilirsiniz.

Anakart için bütçe olarak 2-2,5K kadar ayırabilirim.
Aslında bazı yerlerde @AlgoritMa'nın da bahsettiği gibi "overkill" olacağı yönünde yorumlar okudum. Açıkçası işlemci olarak R7 5800X almayı düşünüyorum ve ilk etapta çok da OC yapmayı planlamıyorum. Yıllar içinde performans gereksinimi arttıkça OC yapmayı planlıyorum.
Tomahawk güzel bir anakart ama WiFi benim için önemli.
Aorus Master'da tüm M.2 portlarının PCIe.4 ile doğrudan işlemci ile iletişim kurması da çok iyi bir özellik açıkçası. Evet ikinci ve sonrasındaki M.2'yi bağlayınca ekran kartı x8'e düşüyor ancak x8-x16 arasında kaydadeğer bir FPS kaybı olmadığı söyleniyor.
B550 Aorus Master şuanda stoklarda yok. En azından ben bulamadım. Kaldı ki 5800X için o kart gerçekten abartı olur. :D Bir de üstüne ilk etapta O.C düşünmüyormuşsunuz.

5800X için Wi-Fi'lı MSI B550 Gaming Carbon Wi-Fi modeline de bakabilirsiniz. Ya da MSI X570 Tomawk Wi-Fi da alabilirsiniz.
Anakartta kullanacağınız portlara göre seçim yapabilirsiniz.

Ben tüm bileşenleri amazon.de'den almayı düşünüyorum. Orada anakart için stok sorunu yok ancak malesef işlemci ve ekran kartı için sorun ara ara oluyor.
Carbon WiFi'ın VRM sıcaklık değerlerinin Gaming WiFi'a göre belirgin daha yüksek olduğunu bir inceleme videosunda izlemiştim. Açıkçası MSI tercih edecek olursam Gaming WiFi daha mantıklı gibi. Tomahawk'ın WiFi modeli var mı cidden? Ben görmedim hiç.
X570 olarak var. Onu da inceleyeceğim.

@Dr.Aequitas @Mithat Berhan

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı