B550 Aorus Pro ve F4-5066C20D-16GTZR-G.SKILL uyumlu mu?

Daha fazla  
Merhaba elimde Gigabyte Aorus B550 model anakartım var. G.Skill Trident Z model 5066MHz'lik RAM takacagım fakat anakartın desteklenen RAM'ler kısmında bu RAM'leri göremedim. Bu anakart bu RAM'leri destekler mi acaba? Anakart MHz değeri bakımından karsılıyor fakat yine aklımda bir soru işareti kaldı bu konuda desteğe ihtiyacım var.

Anakart: B550 AORUS PRO AC (rev. 1.x) Gallery | Motherboard - GIGABYTE Global

RAM: F4-5066C20D-16GTZR-G.SKILL International Enterprise Co., Ltd.

Şimdiden teşekkürler.

İki senaryodada Auto şeklinde bırakıyorum normalde fakat 4400 yaptığımda 2200, 5000 yaptığımda 2500 seklinde ayarlayarak denemisligim var flck değerini.4400de sıkıntı olmuyor ama 5k'da yine görmüyor 1066mhz yapıyor kendini otomatik olarak

Maalesef boot olmuyor sistem hiçbir türlü saatlerdir bununla ugraşıyorum fakat bir çözüm yolu bulamadım XMP ile yüksek gecikmeli olarak da yükselmiyor başka türlü kendim ayarladıgımdada boot olmuyor. Şu anki değerlerim bunlar;

1631133831342.png

4400MHz'de bu şekilde çalısıyorlar.

Açıkçası işin içinden çıkamadım ve bellekleri cıkardım. Fakat sorun devam ediyor şu an elimde Corsair Vengeance 3000MHz 4x8 RAM var takılı olarak fakat XMP kullanamıyorum kullandıgımda sistem sürekli mavi ekran veriyor ve boot olmuyor. El ile değer girip XMP kapattıgımda CL22 oluyor CL15 RAM'ler. Onları da el ile atadıgımda bu kez yine mavi ekranla karsılasıyorum işin içinden bir türlü çıkamadım. Şu an 2133 MHz'de değerler bu sekilde arttıramıyorum crash yiyorum bu RAM'ler üzerinden de aynı program için test isterseniz atabilirim.

1631254015049.png

VENGEANCE® RGB PRO 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3000MHz C15 Memory Kit — Black ram modeli bu.

Son düzenleme:
Selamlar öncelikle 2 gündür yaptıklarımı özet geçiyim. BIOS güncelledim tek tek memtestledim RAM'leri 4 slottan 2 tanesi problemli cıktı bunları garantiye yolladım diğer sağlam olan 2 tanesi ile devam ediyorum. MHz'leri 3000 olarak ayarlayabildim 2 slotu bu şekilde kullanabiliyorum. Dün geceden beri yine mavi ekran sorunları basladı. MEMORY_MANAGEMENT diyor sürekli mavi ekran hatasında. Tekrar Memtest yaptım ve hiçbir soruna rastlanmadı test esnasında. Dump dosyalarım bu şekilde yine istek olursa RAR şeklinde upload edebilirim sıkıntıyı çözdüm normalde RAM'lerimi XMP ile 3000MHz yapabiliyorum. Ama dediğim gibi tekrar mavi ekran sorunları cıkmaya basladı.
1631443939759.png

hataların hepsi ntoskrnl.exe bağlantılı bu arada sıkıntı oradan baş gösteriyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı