B550 chipsete sahip bir anakartta CPU ve GPU AMD olursa performans ekstra artar mı?

Hyoma

Kilopat
Gigabyte B550 aourus Elite V2 anakarta sahibim kartı almadan önce araştırırken bu chip setesahip kartlarda her şey AMD olursa anakarttaki bir özelikle % 10 performans artırır gibi bir şey gördüm diye hatırlıyorum fakat Google'a bulabilme ihtimalim olan tüm kelimeleri cümleleri yazdım gene de bulamadım. Aramızda böyle bir şey okuyan duyan var mı acaba? Ya da ben mi yanlış hatırlıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsedilen teknoloji AMD Smart Acces Memory teknolojisidir. 3. Nesil veya 5. Nesil Ryzen işlemci, RX 6000 serisi ekran kartı ve B550 ya da X570 anakart gerektiriyor. BIOS'tan gerekli ayarları yaparak bir tık FPS artışı sağlanabilir.

Bahsedilen teknoloji AMD Smart Acces Memory teknolojisidir. 3. Nesil veya 5. Nesil Ryzen işlemci, RX 6000 serisi ekran kartı ve B550 ya da X570 anakart gerektiriyor. BIOS'tan gerekli ayarları yaparak bir tık FPS artışı sağlanabilir.
aynen sen yazınca anımsadım o özelliği
işlemcim r5 5600
ekran kartım rx 6700xt
becerebilirsem bi denim bakalım bi fark oalcak mı
birde bu konu için uyarı puanı almışım yazım hatası diye neyi yanlış yazdım da aldım acaba
neyse bilgilendirdiğin için teşekkür ediyorum

aynen sen yazınca anımsadım o özelliği
işlemcim r5 5600
ekran kartım rx 6700xt
becerebilirsem bi denim bakalım bi fark oalcak mı
birde bu konu için uyarı puanı almışım yazım hatası diye neyi yanlış yazdım da aldım acaba
neyse bilgilendirdiğin için teşekkür ediyorum
Parçalar okey. BIOS'tan gerekli ayarları yapın.
Yazım hatası olarak anakartın markasını yanlış yazmışsın. Aourus değil AORUS olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı