Yıldıray Gümüşsu
Decapat
Daha fazla
- RAM
- 32GB CL16 3200 MHZ DDR4 TFORCE
- Anakart
- GİGABYTE B550 DS3H
- İşlemci
- 5700x
İyi günler herkese. Bilgisayarı 2 sene önce ikinci el olarak aldım. Aldığından bu yana hiçbir sorun yaşamadım.
1 aydır 2 3 defa Memory magament mavi ekran hatasi alıyorum.
4 adet t Force 8 GB DDR4 3200MHz RAM bellek mevcut. Sadece ikisi farkli model ikisi farkli model yani iki adet Dual kit vad ve özellikleri komple aynı.
Driverlari anakartin kendi sitesinden yüklüyorum. Yani durduk yere RAM'de ne gibi bir arıza olabilir?
Ve arıza var ise neden arızalı RAM'i okur? 4 adet RAM'i taktigimda 32 GB gayet gözüküyor. Sadece arada mavi ekran veriyor. RAM'i kullanmama engel değil yani.
Bir çözüm tavsiyesi verebilir misiniz?
16 GB yetersiz kalir mi?
Veya 8+8+8 yapsam Dual channel bozulur mu? Sonuçta A2 B2 RAM kanallari dolu olacak. Bu mavi ekranin gelmemesini saglayabilir miyiz?
32 GB RAM'in takili olmasini istiyorum. Yardiminiz için teşekkürler şimdiden.
1 aydır 2 3 defa Memory magament mavi ekran hatasi alıyorum.
4 adet t Force 8 GB DDR4 3200MHz RAM bellek mevcut. Sadece ikisi farkli model ikisi farkli model yani iki adet Dual kit vad ve özellikleri komple aynı.
Driverlari anakartin kendi sitesinden yüklüyorum. Yani durduk yere RAM'de ne gibi bir arıza olabilir?
Ve arıza var ise neden arızalı RAM'i okur? 4 adet RAM'i taktigimda 32 GB gayet gözüküyor. Sadece arada mavi ekran veriyor. RAM'i kullanmama engel değil yani.
Bir çözüm tavsiyesi verebilir misiniz?
16 GB yetersiz kalir mi?
Veya 8+8+8 yapsam Dual channel bozulur mu? Sonuçta A2 B2 RAM kanallari dolu olacak. Bu mavi ekranin gelmemesini saglayabilir miyiz?
32 GB RAM'in takili olmasini istiyorum. Yardiminiz için teşekkürler şimdiden.