B550 GAMING Edge Wi-Fi ile BIOS Flashback yapılmıyor

RaVen7Crow7

Kilopat
Katılım
3 Kasım 2016
Mesajlar
59
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, MSI B550 GAMING Edge Wi-Fi anakart ile bir talihsizlik yaşadım. Bu ve benzer durumu yaşayan varsa bu konu altına fikirlerini bekliyorum. Problem şu:

Ryzen 5 5600X için bu anakartı aldım. BIOS güncellemesi ile kullanmayı ümit ediyordum fakat bir türlü BIOS flashback üzerinden güncelleme yapamadım. Bununla ilgili her türlü konuyu, videoları, talimatları inceledim. Birtakım sorunlar mevcut ama genelde USB bellek format biçimine dayalı oluşmuş.

Elimde iki adet biri 4 GB biri 16 GB USB bellek vardı, onları hem Windows altında biçimlendirme ile FAT32 yaptım hem de Rufus ile MBR seçip FAT32 yaptım. Olmadı. @Recep Baltaş'ın videoda anlattığı gibi 5 dk değil tam 1.5 saat bile bekledim :D ama sistem yeniden başlatmadı kendini. Sonra soluğu Vatan Bilgisayar'da aldım. İlgili arkadaş ile yaklaşık 3 saat boyunca çeşitli USB bellekleri denedik olmadı, uzay montaj ile farklı bir PSU denedik yine olmadı. Sadece CPU ve anakart güç girişlerini takıp diğer bütün bileşenleri söktük yine olmadı.

Sonuç olarak bir türlü BIOS Update yapıp görüntü alamadık. Tertemiz anakartı şu an MSI servise gönderildi. Süreç hakkında gelişme oldukça yazıp bilgilendireceğim. Sizce BIOS flashback girişinde bir sorun mu vardır yoksa BIOS çipinde bir problem mi vardır? Benzer sorun veya duyum varsa paylaşırsanız sevinirim.
 
Dostum bende aynı işlemci ve anakartı kullanıyorum ilk başta bende de olmamıştı sonra fark ettim ki USB'ye attığım dosya adını yanlış yazmışım Türkçe karakterden dolayı ona bir baksaydın keşke.
 
Usb'ye MSI.ROM yazdım. Çok dikkat ettim. İndirdiğim bios dosyasını MSI olarak uzantısını da .ROM olarak düzelterek attım USB'ye, bir türlü olmadı.
 
Evet, kırmızı ışık yanıp sönüyordu. Ayrıca işlemi gerçekleştirip gerçekleştirmediğini anlamak için ışıklı usb bellek bile kullandım ki veriyi okuyup ışığı yanıp sönmesinden anlayayım diye, 1,5 saat ana kart girişindeki flashback kırmızı ışık yanıp söndü, bekledim ve yine olmadı. Diyelim ki servis güncelledi ama inanın her çıkan yeni BIOSu kurmaya cesaret edebilir miyim bilemiyorum. Mesela 05.03.2021 tarihli beta BIOSta Ryzen 5000 serisi için performans iyileştirmeleri geldi ama bir güncelleyebilme sorununu aşamadım.
 
Son düzenleme:
Ben de ilk denememde herhangi bir sonuç alamadım ve ikinci denememin epeyi uzun sürdüğünü hatırlıyorum fakat sonrasında sorunsuz çalıştı. Servis sorunu çözerse bir sonraki güncellemeyi flashback ile yapmanıza gerek yok diye biliyorum. Umarım anakartınız başınızı daha fazla ağırtmaz.
 
Geri bildirim olarak bilgi ; servise giden ana kartımın BIOS unu Ryzen 3600 takarak 18.01.2021 tarihli 7C91v15 sürüme(en son çıkan tam sürüm BIOS) güncellemişler. 05.03.2021 tarihli Beta BIOS'ta Ryzen 5000 serisi için yeni performans iyileştirmeleri var. Beta BIOS'un tam hali için sanırım daha 1-2 ay falan var. MSI Serviste(ServisPoint) tüm portlar, ram slotları, usb girişleri kontrol edilmiş. Aynı gün problemi giderip hemen gönderdiler. Hızlı ve bilgilendirici servis hizmeti sunduklarını da görmüş oldum. Artık kullanmaya başladım. XMP Profilde 4.65 Ghz ve 3600 Mhz Ram frekansında stabil vaziyette kullanıyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı