B550 Gaming Plus alındıktan sonra sistem oyunlardan atıyor

Tay3rkt

Hectopat
Merhaba direkt konuya gireyim yeni bir anakart aldım, (MSI B550 Gaming Plus) aldığımdan beri oynadığım bütün oyunlardan 30-40 dakika sonra atmaya başladı, oyunu açıyorum 30 dakika oynuyorum oyundan atıyor.

Oynadığım oyunlar,

Kingdom Come: Deliverance 2
Elden Ring Nightreign.
Counter-Strike 2

İşlemci, ekran kartı, RAM; PSU kaç watt? Markası ve modelini de yaz. SSD/HDD oyunlar nerede yüklü? İşletim sistemi Windows 10 mu 11 mi; kaç bit, orijinal mi? Yaz hepsini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücüleri kontrol et MSI Center'den sistem sağlığına bak. Yazılımsal bir sorunda olabilir donanımsal bir uyumsuzluk veya eksik te olabilir anakartı taktıktan sonra BIOS'tan MHz ayarlarını yaptın mı belki sistemindeki RAM'e yük biniyordur.

RTX 4060 Ti 650W PSU 3000MHz 8x2 RAM WD SN570 M.2 Adata 500GB SATA SSD 1.5TB HDD 1 TB HDD oyunlar M.2'de yüklü.

PSU markasını ve modelini yazın demiştim. RAM ayarlarınızı yapmadıysanız BIOS'a girin XMP veya DOCP açıp 3000MHz'e çekin.
Eğer sorun hala devam ediyorsa.
HWMonitor veya HWiNFO64 gibi bir yazılım indirip arka planda açık tutarak oyun oynarken sıcaklık değerlerini kontrol eder misiniz?
Çünkü oyundan 30-40 dakika sonra atıyorsa, sistem yük altındayken ısınma kaynaklı bir kararsızlık olabilir.
Özellikle CPU ve GPU sıcaklıklarını takip edin. Eğer CPU 85°c üstüne çıkıyorsa, işlemci soğutucusu tam oturmamış olabilir veya termal macun düzgün sürülmemiş olabilir.
Kasanın hava akışı da önemli, fan yönleri doğru mu, içeride yeterli hava sirkülasyonu var mı kontrol etmek lazım. Yani büyük ihtimalle sistem belirli bir sıcaklıktan sonra stabilitesini kaybediyor olabilir. Bu yüzden önce sıcaklıkları bir kontrol etmekte fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı