B550 GAMING Plus CPU ışığı beyaz yanıp sönüyor

gungedk

Decapat
Daha fazla  
Merhaba yeni ekran karti ve PSU(2.el) aldim. Ekran kartini vs. taktiktan sonra kasa açıldı ekran gelmedi. Sonra 8 pinlik guc beslemesini takmadigimi fark ettim. Taktim 8pini simdi bazen CPU beyaz yanip sonuyor acmaya calistigimda. Power reset kablolarini cikardim taktim. Simdi o CPU da yanmiyor. Kafam cok karisti yardimci olur musunuz?

• Anakart MSI B550 GAMING Plus.
  • MSI 3060 Gaming X
  • FSP Excalibur 700W bronz (2.el)
  • AMD 3500X.
  • 16 GB G.Skill 16 GB D50 XPG RAM.
  • Kasa Rampage Hero.
  • 120mm Cooler Master V2.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım işlemci bozuk, işlemci değiştirip deneyin. Birde o SSD kronik sorunlu.
Baska bir disk ile acmayi deniyeceğim bakalim açilacakmi..
Kasanın power tuşunun pini çıkmış olabilir. Anakartın ve ekran kartının ışığının yanması için prize bağlı olması yeterlidir. Kasayı çalıştırmasanız bile yanarlar.
Power tusuna bastiktan sonra cpu isigi yaniyor.
Kasanın power tuşunun pini çıkmış olabilir. Anakartın ve ekran kartının ışığının yanması için prize bağlı olması yeterlidir. Kasayı çalıştırmasanız bile yanarlar.
Power tusuna bastiktan sonra cpu isigi yaniyor.

Bilgisayar işlemciyi görmüyor.

İşlemcinin bozuk olması ihtimali %1'den bile daha düşük. Bence işlemciye bağlanmamalı direk.
İnternetten araştırdığıma göre işlemci LED'inin yanması şu anlama geliyor: "CPU Led, geçen işlemci testinin bir göstergesidir. Her şey yolundaysa, tam anlamıyla açtıktan bir saniye sonra söner, ancak işlemciyi test etme aşamasında herhangi bir sorun varsa, CPU Led yanmaya devam eder. Bu gösterge sürekli açıksa, bunun işlemcide sorun olduğuna dair% 100 garanti vermediğini düşünmeye değer." Bende mesajımda "olabilir" dedim. Yine Konu sahibi işlemci güç kaynağını takıldığından emin olup, RAM yerlerini değiştirsin.

Ramlerin slotlarını değiştirmeyi denediniz mi?
Ramlerden kaynaklancagini sanmiyorum kitapciginda belirttigi gibi takili zaten. Cpu led isigi sorun ssdyi degistiripte denedim yok banamisin demiyor acilmiyo kasa
İnternetten araştırdığıma göre işlemci LED'inin yanması şu anlama geliyor: "CPU Led, geçen işlemci testinin bir göstergesidir. Her şey yolundaysa, tam anlamıyla açtıktan bir saniye sonra söner, ancak işlemciyi test etme aşamasında herhangi bir sorun varsa, CPU Led yanmaya devam eder. Bu gösterge sürekli açıksa, bunun işlemcide sorun olduğuna dair% 100 garanti vermediğini düşünmeye değer." Bende mesajımda "olabilir" dedim. Yine Konu sahibi işlemci güç kaynağını takıldığından emin olup, RAM yerlerini değiştirsin.
8pinlik kabloyu takmayi unuttugumda ilkte kasa calisti haliyle goruntu gelmedi. cpu led sureklj yaniyordu o ara yanlis hatirlamiyorsam. Da 1 aydir bosta duran islemciye ne olmus olabilir anlamis degilim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı