B550 GAMING Plus RGB bağlantıları yeterli mi?

Gibraltar

Decapat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Kasa olarak bunu alacağım.

Anakartım ise.

Bu alacağım fanın sıvı soğutmanın RAM'in ışıklandırmalarını çalıştırabilir miyim?
Girişler yetecek mi?

Bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. Yanlış bir şey söylediysem özür dilerim.
Çoklayıcı mı almam gerekecek?

Anakartta 2 ARGB, 1 de RGB başlığı var. Kasadan bir adet ARGB kablosu çıkıyor, altındaki şerit için. Gördüğüm kadarıyla PF240'ın fan ve pompasındaki aydınlatmalar da daisy chain olarak bağlanıyor, bu da bir tane ARGB başlığı aldı. RAM'ler için ekstra bir bağlantıya gerek yok.

Şu an her şey tıkırında. Fana gelince patlıyorsunuz gibi. Onun için de bir ARGB çoklayıcı alırsanız kasadaki şeritle aynı anda bağlayabilirsiniz. Kasadaki şeridi bağlamamak veya ARGB yerine RGB (4 pinli) ya da ışıksız bir fan almak da başka bir seçenek.

Anakartta 2 ARGB, 1 de RGB başlığı var. Kasadan bir adet ARGB kablosu çıkıyor, altındaki şerit için. Gördüğüm kadarıyla PF240'ın fan ve pompasındaki aydınlatmalar da daisy chain olarak bağlanıyor, bu da bir tane ARGB başlığı aldı. RAM'ler için ekstra bir bağlantıya gerek yok.

Şu an her şey tıkırında. Fana gelince patlıyorsunuz gibi. Onun için de bir ARGB çoklayıcı alırsanız kasadaki şeritle aynı anda bağlayabilirsiniz. Kasadaki şeridi bağlamamak veya ARGB yerine RGB (4 pinli) ya da ışıksız bir fan almak da başka bir seçenek.

O zaman bana bir tane çoklayıcı önerebilir misiniz?
Bu konu hakkında pek bir bilgim yok da.

İkili çoklayıcı bulamadım, sadece bunu bulabildim. Çok araştıracak vaktim de yok maalesef, ikili bulursam tekrar yazarım.
5 çoklayıcı var fakat tek bağlantıdan 5 kablo bağlamak ne kadar sağlıklı emin değilim. Siz her türlü iki tanesini kullanacağınız için sorun olmayacaktır gerçi.

İkili çoklayıcı bulamadım, sadece bunu bulabildim. Çok araştıracak vaktim de yok maalesef, ikili bulursam tekrar yazarım.
5 çoklayıcı var fakat tek bağlantıdan 5 kablo bağlamak ne kadar sağlıklı emin değilim. Siz her türlü iki tanesini kullanacağınız için sorun olmayacaktır gerçi.

Ben size eksik bilgilendirme yapmışım onu fark ettim. Bu fandan 4 tane alacağım. Yeter mi gene sizin attığınız?

Bu pek hoş olmadı :D 4 ARGB fan + kasadaki ARGB şerit 5 tane bağlantı gerektiriyor, şansınıza attığım çoklayıcı da beşli. Fakat tek port üzerinden 5 aydınlatma bağlamak pek iyi gelmedi.

Aslında hesabım yanlış değilse sorun olmamalı. Fanın tanesi 1.8W çekiyormuş. Portun tanesi de 3A 5V değerlerine sahip, 15W yapıyor bu. Yani aslında 8 tane bile fan takabilirsiniz gibi görünüyor. Kablo hakkında bilgi sahibi değilim ancak adamlar beşli yaptığına göre destekliyor olmalı.

Dediğim gibi, hesabımı yaparken büyük bir yanlışlık yapmadıysam sorun çıkmamalı. Teyit etmek için "Elektrik ve Elektronik" kategorisinde konu açabilirsiniz. Fan modeli, sayısı ve port bilgisini paylaşın konuda. İlk ikisi zaten sizde var, üçüncü de bu PDF'in 39. sayfasında.

O konudan alacağınız cevapla buraya dönmeyi unutmayın, ben de öğreneyim ^^

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı