B550 GAMING Plus ve 5600X için BIOS güncellenmeli mi?

BlurLord

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Ryzen 5 5600X işlemci var elimde. Bütün parçaları aldım. B550 GAMING Plus anakart için BIOS yapmalı mıyım? Mesela her şeyi taktım işlemci de dahil. Sistem açılır mı? Ya da BIOS şart mı değil mi nasıl öğrenirim?
Çünkü işlemciyi vs. taktıktan sonra açılmazsa işlemciyi çıkarmalı mıyım BIOS yapmak için? Siz daha iyi anlamışsınızdır beni. Anlatabildiğim kadar anlattım. Şimdiden teşekkür ederim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi. B550-E 5600X'i çalıştırmadı BİOS güncelledik.
Hocam bahsetmek istediğim konu. Anakart açacağı varsa da yoksa da her ihtimale karşı bios atmamın bi sıkıntısı var mı. Yani denemeden direk bios atsam olur mu?
Evet. B500 serisi Ryzen 3. nesile uyumlu geliyor.
Hocam bahsetmek istediğim konu. Anakart açacağı varsa da yoksa da her ihtimale karşı bios atmamın bi sıkıntısı var mı. Yani denemeden direk bios atsam olur mu?
B550 bildiğim kadarıyla 5000 serisini destekliyor takıp çalıştırabilirsiniz. Yanlış bilgi ise kusura bakmayın.

Ben senin ne demek istediğini anlıyorum ama anlatamıyorum 😂 kısaca özetleyim eğer m BIOS tuşu varsa anakartta herhangi bir USB bellek içine BIOS dosyasını atıp anakart arka USB girişinde bir belirtilen yer vardır oraya takın güç vermeden BIOS tuşuna basın otomatikman başlayacaktır yapamazsanız YouTube videolar mevcut veya bu yapılış aşamasına güvenmiyorsanız eski bir Ryzen işlemci takarak sistemi açarsınız sonra güncelleyebilirsiniz. Sistem konusuna gelirsek direk Ryzen 5000 takarsanız açılmayacaktır anakart üzerinde 5000 serisi bir Ryzen olsa da anakartın arakada yer alan BIOS tuşu işlemi ile yaparsanız her halükarda güncellenir.
Şahsen arkadaşıma toplayınca açılmadı USB bellek dosya attık BIOS tuşuna bastık otomatik güncelledi sonra açtı sistem 👍🏻

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı