B550 için 1 TB SSD önerisi

Anakartın tam model numarasını, işlemci modelini ve bütçeni belirtirsen mantıklı bir öneri yapabiliriz.

Tahminimce günümüzün hemen her B550 anakartı en azından iki M.2 yuvası bulunduruyor. Ancak yine de tam modeli bilelim. Nihayetinde aklımdaki 4-5 modelden birisini önereceğim
Hocam ürün bu
Tron V3 AMD Oyun Bilgisayarı – GeForce RTX 3070TI Aorus Master – PcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri

2 Girişi varmı bilmiyorum.bakbilirmisiniz?

Bütçe 1 1.5bin arası

İki tane, NVMe destekli M.2 yuvası var. Birisi gen 3 diğeri gen 4.

Sistemde takılı gelen gen 3 hızında, DRAM içermeyen ve pek bilinmeyen bir model. Gen 4 SSD için o bütçede 1 TB SSD yok. Ancak Gen 3 için 2-3 tane güzel model var. Eğer azıcık fiyatı yükseltebilirsen Kingston KC2500 şu an Amazon'da iyi bir fiyata satılıyor. Fazla gelirse Kioxia Exceria (mümkünse G2 olanı) alabilirsiniz. Ancak linkini vereceğim daha güzel.

İki tane, NVMe destekli M.2 yuvası var. Birisi gen 3 diğeri gen 4.

Sistemde takılı gelen gen 3 hızında, DRAM içermeyen ve pek bilinmeyen bir model. Gen 4 SSD için o bütçede 1 TB SSD yok. Ancak Gen 3 için 2-3 tane güzel model var. Eğer azıcık fiyatı yükseltebilirsen Kingston KC2500 şu an Amazon'da iyi bir fiyata satılıyor. Fazla gelirse Kioxia Exceria (mümkünse G2 olanı) alabilirsiniz. Ancak linkini vereceğim daha güzel.
hocam g3 yuvasında dediginiz markasız bi 500 gb lik var g4 yuvasına bu önerdikleriniz takılıyor mu? birde montajı kolaymıdır.,

PCIe Gen 4 geriye dönük uyumlu mudur?​

PCIe Gen 4 geriye dönük uyumludur. Dolayısıyla bir PCIe Gen 3 sistemine bağlı bir PCIe Gen 4 cihazı, normal şekilde PCIe Gen 3 hızlarında çalışır. Yani bugün bir PCIe Gen 4 NVMe SSD satın alırsanız, mevcut sisteminizde, PCIe Gen 4 desteklenmiyor olsa bile hemen kullanabilirsiniz. İleride bir PCIe Gen 4 sistemine yükseltirseniz, PCIe Gen 4 NVMe SSD'nizi tam performansıyla çalıştırabilirsiniz.

hocam g3 yuvasında dediginiz markasız bi 500 gb lik var g4 yuvasına bu önerdikleriniz takılıyor mu? birde montajı kolay mıdır?
NVMe sürümleri arasında çift yönlü uyumluluk var. Yani her iki yuvaya da gen 4 veya gen 3 takabilirsin. Yuva ile takılan SSD sürümü farklıysa yavaş olanın hızında çalışır. Alabileceğin SSD seçenekleri gen 3 olduğu için istediğin yuvaya takabilirsin.

Samsung 980 mantıklı bir model değil. Ederinden pahalı bir fiyata satılıyor. DRAM içermez. Onun yerine Samsung 970 EVO Plus, Kioxia Exceria Plus(G2) veya daha üstteki mesajda linkini attığım Kingston KC2500 daha mantıklı seçenekler. Senin ikinci verdiğin linkteki Kioxia Exceria ise maksimum hız olarak adını andıklarımızın gerisinde kalsa da Samsung 980'in aksine DRAM içerir. Bu bellek parçası SSD'nin stabil performans göstermesine ve ömrünün biraz uzamasına katkı sağlar. O yüzden çok da ekonomik olan Kioxia Exceria gayet mantıklıdır. Windows kurmak ve oyun oynamak için fazlasıyla yeterlidir. O fiyatı da kaçırma derim.

Hocam aldım gitti Kioxia Exceria yı ozaman .Isınma felan diyorlarda zaten oynadıgım oyun rdr2 maximum .Ondada ısınacaıgını sanmıyorum.Desteklerin için çok çok teşekkür edeirmm :3

Hocam aldım gitti Kioxia Exceria yı ozaman .Isınma felan diyorlarda zaten oynadıgım oyun rdr2 maximum .Ondada ısınacaıgını sanmıyorum.Desteklerin için çok çok teşekkür edeirmm :3
Valla sana şunu diyeyim. Ben de almaya karar verdim. Benim ikinci SSD olarak kullandığım şey markasız sahte bir şeydi. Performansı çok kötü. Birinci diskim güzel ama 500 GB idi. O yüzden maksimum karta 9 taksit fırsatını da değerlendirip almaya karar verdim.

Gönlümde KC3000 yatıyordu ilerisi için. Ancak lükse kaçtığı ve onu beklerken tüm zamlar bize saplanacağı için Exceria G2'yi alacağım.

Sıcaklık olayını ben de biliyorum. Bununla ilgili söylenen yüksek sıcaklıklar ürüne zarar verecek veya hızını düşürecek kadar değil. Gerekirse ileride heatsink takılır olur biter.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı