B550 MSI Gaming Plus vs ASUS TUF Plus

Karakaçan11

Centipat
Merhaba. ASUS'un B550 modelleri piyasaya sürüldu fakat MSI modeller henüz pazara çıkmadı. Ben MSI tarafında Gaming Plus, ASUS tarafında TUF Plus almayı düşünüyordum. Fakat faz yapısı olarak MSI 10+2+1, ASUS ise 8+2. overclock anlamında -PC'yi alınca OC yapmayacağım ilerleyene dönemlerde OC yapacağım- çok bir fark yaratır mı? Şu anki durumum için de PC biraz acil.

MSI'daki 13 fazın 10 tanesi işlemci için, TUF'daki 10 fazın ise 8 tanesi işlemci için.

Kartların VRM'leri hakkında detaylar açıklanmadan şu daha iyidir demek çok doğru olmaz. 10 faz var da nasıl 10 faz? Gerçek 10 faz mı? 5x2 şeklinde mi? Yoksa sadece bileşen sayısını ikiye katlayıp faz diye yutturma mı? Faz sayısını arttırmanın, çok göstermenin tonla yolu var.

Anladim hocam. Çok açıklayıci oldu, sağ ol. Fazların yapısını öğrenmek için de sanırım zamanın geçip incelemelerin gelmesini beklemek gerekecek. Siz ne yapmami önerirsiniz? MSI'ları beklemeye gerek var mı?

Kartların VRM'leri hakkında detaylar açıklanmadan şu daha iyidir demek çok doğru olmaz. 10 faz var da nasıl 10 faz? Gerçek 10 faz mı? 5x2 şeklinde mi? Yoksa sadece bileşen sayısını ikiye katlayıp faz diye yutturma mı? Faz sayısını arttırmanın, çok göstermenin tonla yolu var.
Böyle diyoruz ama asıl şaşılası durum direkt olarak koyulması.

B550 serisini inceleme fırsatım olmadı henüz.
Çok fazla inceleme yok Sensei takılma tek der8uer videosu var Asus için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İngilizce biliyorsan YouTube'da AHOC kanalı detaylı şekilde VRM olarak incelemişti ASUS B550 serisini. İzleyebilirsin. Cidden çok bilgili bir eleman kendisi 🙂
O video yüzeysel inceleme değil mi? Ben öyle anladım sıkıntı mı bende? Nasıl olsa asıl VRM incelemelerinin nasıl olduğunu biliyoruz.

Buildzoid sağ olsun işi biraz kaptım ama sadece kaç A olması ile bitmiyor sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı