Çözüldü B550 Plus Boot LED'i yanıyor görüntü yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MehmetKS

Femtopat
Daha fazla  
Yeni PC topladım. CPU ve GPU fanlar çalışıyor. Anakart üzerindeki boot LED yanıyor. Monitör de görüntü yok. Sorun nedir?

ASUS TUF B550 Plus anakart.
AMD Ryzen 5 5600 X işlemci.
MSI RTX 3070 Ti Ventus 3X OC ekran kartı.
Kingston 2x8 Fury Beast 3600 CL17 RAM.
WD Black 500 GB M.2 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bileşenler.
ASUS TUF B550 Plus anakart.
AMD Ryzen 5 5600 X işlemci.
MSI RTX 3070 Ti Ventus 3X OC ekran kartı.
Kingston 2x8 Fury Beast 3600 CL17 RAM.
WD Black 500 GB M.2 SSD.

Sistem açılıyor mu? Boot ışığı yanarsa Boot olmaması gerekir.

İlk önce DRAM LED'i yanıyordu vidodaki gibi USB flash bellek BIOS'u güncelledim. Hata kalktı, açılırken diğer üç LED yanıp söndü ama şimdi de Boot LED'i yanıyor.
Arızanın anakartta olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
İlk önce DRAM LED'i yanıyordu vidodaki gibi USB flash bellek BIOS'u güncelledim. Hata kalktı, açılırken diğer üç LED yanıp söndü ama şimdi de Boot LED'i yanıyor.
Yine de BIOS'u resetleyip deneyin. Fişten çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin. Duruma göre yazarsınız.

BIOS pilini çıkarttım ve 10 dk sonra taktım. Denedim, olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS pilini çıkarttım ve 10 dk sonra taktım. Denedim, olmadı.
BIOS kaynaklı da olabilir. Servisi atıp gönderir.

ASUS TUF B550 Plus anakart BIOS Update için kullanılan flash belleği GPT to MBR yani GPT formatından MBR ye çevirmek gerekiyor mu? Yoksa dosyaları flash bellek içerisinde aynı konuma atmak yeterli mi?

ASUS TUF B550 Plus anakart BIOS Update için kullanılan flash belleği GPT to MBR yani GPT formatından MBR ye çevirmek gerekiyor mu? Yoksa dosyaları flash bellek içerisinde aynı konuma atmak yeterli mi?
BIOS için böyle bir şey duymadım. Windows kurulumu için UEFI GPT olması gerekir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı