B550 vs X470

B550 alırsan karın PCI Express 4.0 ekran kartı takabilirsin yani daha fazla performans alırsın. Aynı şekilde M.2 SSD'de PCI Express 4.0 takınca çok yüksek okuma yazma elde edersiniz.

Adam oyun oyanaycaksa NVMe'yi ne yapsın. Bir de hangi GPU PCI-e gen 3'ün sınırlarını zorluyor da PCI-e gen 4 kullansın. Az araştırın be hocam.

B550 alırsan karın PCI express 4.0 ekran kartı takabilirsin yani daha fazla performans alırsın. Aynı şekilde M2 SSD de PCI express 4.0 takınca çok yüksek okuma yazma elde edersiniz.
Zaten m2 ssd kullanmayacağım ekran kartlarındaki performans farkı yüzde 1i geçmiyor

PCI-e gen 4'ün faydalarını görenler oyıncular değil. Yani gen 4 olunca +4000 FPS verilmiyor. O sebeple gereksiz.

Şu an böyle ama artık 4.0'a geçiliyor. Ben ileriye dönük olması için diyorum.

3600 alsa arkadaş RTX 4000 serisi gelince upgrade gerekecek işlemciye. O zaman anakartını da yeniler. Ki arkadaşın upgrade yapacağı ne malum. Belki 6-7 yıl kullanacak. Açık ara daha kötü bir moboyu sırf PCI-e gen 4 için önermek absürt.
Şu an böyle ama artık 4.0'a geçiliyor. Ben ileriye dönük olması için diyorum.

Reklam için evet AMD-NVIDIA artık gen 4 desteği veriyor. Peki hangisi SSD'ler gibi gen 3'ün sınırlarına ulaşıyor. Hiçbiri.

3600 alsa arkadaş RTX 4000 serisi gelince upgrade gerekecek işlemciye. O zaman anakartını da yeniler. Ki arkadaşın upgrade yapacağı ne malum. Belki 6-7 yıl kullanacak. Açık ara daha kötü bir moboyu sırf PCI-e gen 4 için önermek absürt.

Reklam için evet AMD-NVIDIA artık gen 4 desteği veriyor. Peki hangisi SSD'ler gibi gen 3'ün sınırlarına ulaşıyor. Hiçbiri.
Evet degdiginiz gibi 6 7 yıl yükselmeyeceğim, bu süre zarfında olaganustu indirimler söz konusu olmadıkça en fazla ssd yükseltirim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı