B550 vs. X570

Anakart Seçimi

• Oy verenlerin toplamı
    96
@Liutenant 6GHz'e yakın 3950X var ama :)

Arkadaşın evinde sıvı azot bulunduğunu düşünememiştim, kusura bakmayın.

Ankette yer alan anakart modellerinden birini almayı düşünüyorum. Öneri ve tavsiyelerinize açığım, teşekkürler.
Günlük oyun kullanımı için düşünüyorum. İleride işlemci ve ekran kartını da yükselteceğim.

Şahsen B550 ROG STRIXe-Gaming sahibiyim giriş seviyesi X570 anakart almaktansa orta&üst seviye B550 chipsetli anakart almak daha mantıklı çünkü çoğu X570 chipsetli anakartlardan daha donanımlı ve yeni teknolojilerle geldiler tek fark 4.0 teknolojisi işlemci ile ekran kartı ve M.2 SSD çıkışları arasında kullanılmış. ROG STRIX B550'e Gaming modeli kasanın ön portlarinda mevcutsa Type-C çıkışı veriyor, onun dışında 14+2 VRM güç beslemesi, AI teknolojisi gibi çok kullanışlı özellikleri var. Bir de benim hoşuma giden geleneksel anakart arka çıkış portlarinda optik ses giriş jakı yerine USB Type-C çıkışı verilmiş kutu içeriğinde o USB'i 3.5mm jaka dönüştüren aparat da eklenmiş doğrudan anakartın ses yongasından bu şekilde kaliteli ses alabiliyorsun.

Bu işi gerçekten yapıp, ihtiyaç duyanlar alıyor zaten, normal bir kullanıcı mantıklı düşünürse almanın hata olacağını anlar. 😁
Arkadaşın sistemine bakınca oyun sistemi olduğunu düşündüğüm için normal bir kullanıcı olarak gözden geçirdim. Zaten ihtiyacı olan bahsettiğin sistem olsaydı böyle bir sistem toplamazdı.

Arkadaşın sistemine bakınca oyun sistemi olduğunu düşündüğüm için normal bir kullanıcı olarak gözden geçirdim. Zaten ihtiyacı olan bahsettiğin sistem olsaydı böyle bir sistem toplamazdı.
Arkadaşı o anakartı alması için ikna etmeye çalışmıyoruz, almasın zaten, şu an en mantıklı tercih B550-E olur, o anakartı alacak kişilere normal kullanıcı denilmez. 😁

Ryzen 9 3900X+128GB ile 4.6-4.9GHz'lere çıkılmayacaksa ne anlamı var bu kadar para vermenin?

Hocam R5+3600, 16GB sisteminiz var. Bu kadar para vermenin anlamı yok. Daha mantıklı yükseltmeler yapabilirsiniz.

Şahsen sizin yerinizde ve ego seven biri olsam kasamı Cougar alırım, Custom sıvı soğutma yaparım. Performans manyağı olsam RTX 3070-3080'e çıkarım, R7'ye geçerim. Yelpaze geniş açıkçası.
Önerin nedir?

Arkadaşı o anakartı alması için ikna etmeye çalışmıyoruz, almasın zaten, şu an en mantıklı tercih B550-E olur, o anakartı alacak kişilere normal kullanıcı denilmez. 😁
B550-a yeter de artar bile.
Amacınıza göre değişir. Anakart değiştireceğim diyorsan şu anlık değiştirmeni gerektirecek bir şey bulamadım. Yine de para harcamak istiyorsan, Valorant CS:GO oynayan biriysen 240Hz monitör. Güzel bir RiG kurmak istersen Cougar ya da NZXT kasa ve custom sıvı soğutma, 2K-4K oyun oynayacağım diyorsan RTX 3070-3080. Render yapacağım, işlemci lazım dersen R7 3700X.

Amacınıza göre değişir. Anakart değiştireceğim diyorsan şu anlık değiştirmeni gerektirecek bir şey bulamadım. Yine de para harcamak istiyorsan, Valorant CS:GO oynayan biriysen 240Hz monitör. Güzel bir RiG kurmak istersen Cougar ya da NZXT kasa ve custom sıvı soğutma, 2K-4K oyun oynayacağım diyorsan RTX 3070-3080. Render yapacağım, işlemci lazım dersen R7 3700X.
Anakartınız overclock için yeterli. Fazlasıyla USB Portu var. BIOS Arayüzü işlevli ve güzel. 4 Adet RAM Slotu olduğu için 32GB RAM'e çıkabilirsiniz. İzole edilmiş bellek devrelerine sahip. Nahimic 3 ile arttırılmış ses kalitesi sunabiliyor. BIOS Flashback var. Daha ne olsun?

Anakartınız overclock için yeterli. Fazlasıyla USB Portu var. BIOS Arayüzü işlevli ve güzel. 4 Adet RAM Slotu olduğu için 32GB RAM'e çıkabilirsiniz. İzole edilmiş bellek devrelerine sahip. Nahimic 3 ile arttırılmış ses kalitesi sunabiliyor. BIOS Flashback var. Daha ne olsun?
Açıkçası günlük oyun kullanımı benim ki. Cod warzone, pubg, rainbow six siege gibi oyunlar. Yüksetlme sebebim ise güncel yeni olması. Anakarttan sonra işlemci yükseltir sonra da amd yeni kartlara geçerim. Kendi anakartımı zamanında 620ye aldım 850 ye satıp üzerine 1000₺ koyup b550 modellerinden alacağım

Açıkçası günlük oyun kullanımı benim ki. Cod warzone, pubg, rainbow six siege gibi oyunlar. Yüksetlme sebebim ise güncel yeni olması. Anakarttan sonra işlemci yükseltir sonra da amd yeni kartlara geçerim. Kendi anakartımı zamanında 620ye aldım 850 ye satıp üzerine 1000₺ koyup b550 modellerinden alacağım
Şu an kullandığın anakart bile günlük kullanım ve oyun için yeter de artar bile. Hatta şimdi R7 3700X'e hatta R9 3900'a bile geçsen bu anakart işlemcini taşır. Warzone ve PUBG için daha iyi bir ekran kartı alabilirsin daha yüksek FPS için. R6 için 240Hz monitör düşünebilirsin try hard oynuyorsan. 240Hz monitör ile 250+ saat R6 300 saat PUBG deneyimim var. Açıkçası 240, 144, 75, 60 hepsini kullandım özellikle R6'da 240Hz çok fark ediyor.

Şu an aklımdaki model B550
Şu an soru Asus Rog Strix B550-E Gaming - MSI B550 Tomahawk - B550 Gaming Edge - B550 Carbon

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı